Moarte fulgerãtoare a unei tinere de doar 20 ani, frumoasã si iubitã de toatã lumea

TRAGEDIE… O tânãrã de 20 ani, din Vaslui, a murit fulgerãtor, la doar o lunã de la diagnosticul dat de medici: lupus. Boala a evoluat extrem de rapid, provocând complicatii la nivelul pancreasului. Timp de douã sãptãmâni, cât a stat la Reanimare în Iasi, medicii au încercat sã-i salveze viata, însã în zadar. Raluca Afrãsinei a încetat din viatã, lãsând în urma ei o familie distrusã de durere. Tânãra era studentã la Facultatea de Inginerie Electricã, Energeticã si Informaticã Aplicatã din Iasi, era iubitã de toatã lumea si nimeni nu se astepta ca un necaz atât de mare sã se abatã asupra ei.

„Erai tot ce aveam pe lumea asta si ai ales sã pleci departe de mine, de mama si de tata. Nu a mai rãmas nimic decât un gol si suferintã! Rãmas bun, scumpa mea surioarã!”, a scris pe Facebook fratelei Ralucãi. „Soarele vietii a apus pentru o fiintã atât de dragã nouã. În acest moment plin de tristete, ne rãmân doar stelele amintirilor care sã ne aline durerea. Drum lin spre cer, Raluca Ioana Afrãsinei! Vei fi mereu în sufletele noastre!”, a transmis Daniela Tinca Pracsiu, una dintre profesoarele fetei din liceu.

Lupusul este cunoscut ca „boala care îti mãnâncã organele”. Vedete precum Selena Gomez sau actorul Seal se cofruntã de ani buni cu efectele acestei boli autoimune. Lupusul se caracterizeazã prin producerea unor anticorpi neobisnuiti în sânge, care atacã celulele ce ar trebui, de fapt, sã fie protejate. Cauzele clare ale aparitiei lupusului nu sunt cunoscute, însã specialistii spun cã este posibil ca ele sã fie date de gene, virusuri, radiatii ultraviolete si chiar anumite pastile luate în exces sau care pur si simplu nu se potrivesc cu organismul persoanei ce le îngereazã, provocând reactii adverse. Pentru cã sistemul imunitar este afectat, iar anticorpii nu mai functioneazã cum trebuie, încep sã fie afectate anumite organe, precum pielea, inima, plãmânii, rinichii, articulatiile sau chiar sistemul nervos. În anumite cazuri, se poate ajunge la insuficientã renalã, pancreatitã, boli grave ale ficatului, infectii ce ocupã treptat tot organismul provocând chiar si moartea.