Misterul morții subite a mii de păsări, peste tot în lume, rămâne nerezolvat

În Rusia, Statele Unite, Spania, în colțuri diferite de lume, în ultima perioadă au fost găsite sute de păsări moarte în același loc, fără ca oamenii de știință să fi găsit vreo explicație general împărtășită. Investigațiile bat pasul pe loc, apar tot mai multe ipoteze, în timp ce altele au fost deja eliminate. 

Un bărbat care se plimba pe străzile orașului Balakovo, de pe Volga, în Rusia, a descoperit în urmă cu aproape o săptămână cadavre de păsări zăcând pe șosea și pe străzile din apropiere:

Bărbatul spune că nicio urmă de glonț sau alte semne de violență nu erau vizibile asupra păsărilor.

Veterinarii care au fost chemați în ajutor au descoperit apoi în oraș sute de cadavre de ciori care păreau să fi murit în același timp.

Poluare, artificii, poate…5G?!

Localnicii și-au adus aminte apoi că în apropierea zonei respective se auziseră focuri de artificii. Unii au spus că de vină ar fi fenomene naturale – curenți puternici de aer sau coliziunea accidentală între două stoluri. Alții s-au grăbit să dea vina pe emisiile poluante ale uzinelor din zonă, dar s-au găsit și persoane care s-au grăbit să invoce mult hulitul 5G, deși un astfel de sistem n-a ajuns să fie instalat în Rusia.

În orice caz, veterinarii au exclus ipoteza unei gripe aviare sau a altor boli infecțioase specifice păsărilor.

Investigațiile continuă.

Plămâni afectați?

Mierle albastre, mierle negre, vrăbii, muscari… De cealaltă parte a Atlanticului, la granița dintre Mexic și Statele Unite, bilanțul păsărilor găsite moarte este și mai dramatic, de ambele părți ale frontierei. Câteva sute de mii de păsări au murit începând din 20 august și cauza unui astfel de fenomen rămâne un mister.  …https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/animale/misterul-mortii-subite-a-mii-de-pasari-peste-tot-in-lume-ramane-nerezolvat-1374150