Minuni fãcute de oameni cu suflet mare, pentru salvarea îngerasului din Puiesti!

DONATIILE SALVATOARE… Pe 15 august crestinii ortodocsi si cei romano-catolici, sãrbãtoresc Adormirea Maicii Domnului, o mare sãrbãtoare a crestinãtãtii. În aceastã zi atât de specialã, Beatrice Dumbravã, fata de numai 7 ani, din comuna Puiesti, satul Rusi, bolnavã de cancer, va pleca la Istambul, locul unde sperã sã îsi recîstige dreptul la viatã, locul unde, sperãm ca ochisorii ei sã uite ce e durerea si tristetea!  Va pleca împreunã cu „mamaia” ei, Cristina Dumbrava, unde va urma primul tratament pre transplant, pentru 24 de zile! Vor fi însotite de o jurnalistã de exceptie, din cadrul TVR, Gabriela Voinea, care si-a pus la dispozitie casa si masina, pentru a le gãzdui pe Bia si bunica ei, iar drumul pânã la Istambul va fi fãcut cu masina Gabrielei. De asemenea, Gabriela Voinea s-a alãturat campaniei de strângere de fonduri initiate de cotidianul Vremea Nouã si Asociatia „Nãscutã Înger” si a realizat pe Facebook douã pagini „Salvati-o pe Bia” si „Viatã pentru Breatrice”. Alãturi de Bia au venit si reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei care au donat 9000 de lei, Propopiatul Piatra Neamt cu 3000 de lei, preotul Rãzvan Acostioae din Bârlad, precum si Episcopia Husilor. Pe 13 august, Ioan Popa, presedintele Asociatiei „Solidar” din Vaslui a mers personal în satul Rusi, comuna Puiesti, pentru a o vedea pe Bia si a donat, din partea unei familii care a tinut sã rãmânã anonimã, pentru salvarea fetei, aproape 10.000 de euro!

„Dragi prieteni, am ajuns sã ne aplecãm asupra cazului fetitei din localitatea Rusi, comuna Puiesti, judetul Vaslui, e vorba de Beatrice Stefania Dumbravã (cunoscutã ca Bia pe retelele de socializare) pentru cã o familie a decis sã ajute prin intermediul nostru. E o familie deosebitã de o înaltã tinutã moralã, care întelegând prin ce trece familia fetitei a decis sã ajute. Asa am ajuns ieri la Rusi, un cãtun amplasat între Colinele Tutovei, unde gãinile încã se mai joacã vara în colbul din drum. Localitatea este oarecum izolatã de oras (32 km pânã la Bârlad, cel mai apropiat oras). Terenurile din jur nu sunt prea bune pentru agriculturã astfel cã mare parte din populatie este afectatã de sãrãcie. Multi locuitori sunt plecati peste hotare ceea ce complicã de multe ori problematica socialã a localitãtii. Aici s-a nãscut Beatrice si problematica socialã avea sã-i afecteze viata încã de micã. Crescutã de bunicã, (Doamne, ce statui meritã bunicile care îsi cresc nepotii!!! Si sunt asa de multe la noi!), iatã cã la 7 ani este diagnosticatã cu o maladie foarte gravã – Sindromul Hodgkin, o forma de cancer foarte gravã. Diagnosticul este pus la începutul anului 2018 la Iasi si de atunci începe calvarul bunicii si bineînteles al lui Beatrice. Cazul ei capãtã notorietate cu ajutorul presei (Vremea Nouã Vaslui, TVR, ziaruldeneamt.ro – n.r.). Între timp, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, fetita a ajuns la o clinicã din Turcia care îi dã sanse de salvare dacã urmeazã un anumit plan de tratamente. (…) Am identificat-o rapid pe Bia, înconjuratã de prietenii din sat. Toti mã priveau cu o sobrietate apãsãtoare. Fetita zâmbea. <<Bunãtatea este puntea de legãturã dintre sufletul tãu si Dumnezeu.>> – Teodor Dume”, a scris pe pagina sa Ionel Popa – presedintele Asociatiei „Solidar” Vaslui, care a donat circa 10.000 de euro, strânsi de la oameni cu suflet mare!

Multimiri infinite din partea Biei si a bunicii sale, pentru Carmen Suciu, fondator al Asociatiei „Nãscutã Înger”, Asociatiei „Trei Brazi”, condusã de omul de afaceri Mihai Tãrâtã, jurnalisei Gabriela Voinea (TVR), precum si Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Protopopiei Piatra Neamt, Episcopiei Husilor si tuturor celor care s-au implicat în campania initiatã de cotidianul Vremea Nouã, redactia Bârlad, pentru strângerea de fonduri, care va trebui sã continue, deoarece Bia are nevoie de trei cure de citostatice pentru a putea face transplantul salvator.