MINCINOSUL!

Una spune la Bârlad si alta la Bucuresti!

SMECHER Deputatul PSD de Bârlad, Adrian Solomon, îsi bate joc de cei care l-au ales, folosind tot felul de jocuri politice murdare. În timp ce, cât timp este la Bârlad, strigã sus si tare cã este împotriva exploatãrii gazelor de sist de cãtre Chevron, când merge la Parlament discursul este altul, slugarnic fatã de sefii din USL. A demonstrat-o în urmã cu câteva zile, când la o sedintã a grupurilor reunite ale Uniunii Social-Liberale din Parlament a avut o reactie care i-a uimit pe colegii sãi din judetul Vaslui. Solomon a fãcut o declaratie care contrasteazã flagrant cu pozitia sa anti-Chevron pe care o manifesta pânã acum. „Domnule presedinte Ponta, cred cã modelul polonez este unul de succes si sunt de acord cu extragerea gazelor de sist în judetul Vaslui”, a spus Solomon, în timp ce senatorii si deputatii USL din judetul Vaslui au privit stânjeniti în altã parte a sãlii. Vorbim de acelasi personaj care a montat în centrul Bârladului un banner anti-Chevron si care fãcea declaratii împotriva exploatãrii gazelor de sist în urmã cu un an si ceva. Chestionat cu privire la interventia de la Bucuresti. Solomon s-a arãtat contrariat de faptul cã ziaristii au aflat de pozitia sa pro-Chevron si a dat vina pe un coleg din USL: „Spuneti-i lui Ciurariu (Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui, n.r.) sã n-o mai facã pe delatorul cã am eu destui delatori la mine în partid”.

„Dumnezeu plouã cu lacrimi, plângând pânã la urmã soarta care va sã vinã dacã noi nu vom fi hotãrâti sã spunem pânã la capãt: NU GAZELOR DE SIST! Tare, sã ne audã si Mihai Rãzvan Ungureanu, si Bãsescu, toti cei care în Parlamentul României vor trebui sã spunã: NU GAZELOR DE SIST!”. Asta spunea deputatul Adrian Solomon în urmã cu un an si ceva, în fata a 6.000 de locuitori ai judetului. Cum a intrat la guvernare, tonul s-a schimbat. Nu a mai participat la nicio actiune împotriva exploatãrii gazelor de sist, speriat sã nu intre în vizorul lui Ponta si a sefilor sãi din PSD, care sunt acum pro-Chevron. În martie a.c., Solomon avea un cu totul alt discurs fatã de martie 2012, uitând cã tot la Bârlad îndemna la nesupunere si proteste. „Deci, când nu existã niciun pericol, care este ratiunea acestor manifestãri? Si mai ales într-un oras care nu e vizat de lucrurile astea? Pentru ce au venit din Bucuresti, din Timisoara, din Constanta si din alte pãrti ale tãrii, aici?”, se întreba deputatul, cel care nu observa acelasi lucru în electoralul an 2012. Tot el a initiat si un proiect de lege, intitulat „Lege privind interzicerea explorãrilor si exploatãrilor perimetrelor cu zãcãminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulicã si anularea licentelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la aceastã tehnicã”, pe care odatã ce USL a intrat la guvernare l-a fãcut uitat. La finele anului trecut, spunea cã-si va retrage proiectul de lege, dupã care a revenit si a anuntat cã o va amenda. „Nu am afirmat niciodatã cã as fi de partea celor de la Chevron sau cã as fi pro-exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulicã. Dimpotrivã, voi continua sã lupt împotriva acestei metode. Nu am fãcut altceva decât sã spun cã îmi retrag sustinerea pentru initiativã legislativã pe care am avut-o si cã, în schimb, voi promova un alt proiect de lege, mult mai bun decât primul, inspirându-mã din legilatia francezã si cea bulgarã”, a declarat Solomon. Un talmes-balmes de declaratii, din partea unui politician votat fãrã rezerve de populatia Bârladului, douã mandate la rând. Si, totusi, care este adevãrul?

Solomon a trãdat! Dati jos bannerul din fata primãriei!

În centrul Bârladului troneazã un ditamai banner: „Suntem împotriva extragerii gazelor de sist în zona Bârladului, prin metode neconventionale si poluante”. Este semnat de primarul Constantinescu si deputatul Solomon, dorind sã arate oamenilor cã sunt împotriva actiunilor celor de la Chevron. O minciunã ordinarã, din partea unor politicieni de carton, care îsi amintesc de oameni doar când au nevoie de voturi. În rest, tac si închid ochii la tot felul de smenuri si jocuri politice. În urmã cu câteva zile, la o actiune a parlamentarilor USL, deputatul Solomon a socat pe toti colegii sãi din judetul Vaslui. În fata lui Ponta, deputatul de Bârlad a anuntat cã se declarã în favoarea exploatãrii gazelor de sist de cãtre Chevron. „”Domnule presedinte Ponta, cred cã modelul polonez este unul de succes si sunt de acord cu extragerea gazelor de sist în judetul Vaslui”, a spus Solomon, în timp ce deputatii si senatorii USL din judet se foiau în scaune. Asta demonstreazã, în sfârsit, cã planurile lui Solomon si ale lui Titi Constantinescu, cu Miticã Buzatu pe post de sef la judet, sunt de a ajuta Chevron sã intre în judetul Vaslui si sã distrugã mediul înconjurãtor. Declaratia lui Solomon i-a uimit pe unii din parlamentarii Puterii de la noi. „Este adevãrat, asa a spus. Vã dati seama, nu putem comenta”, ne-a confirmat, seara trecutã, unul dintre cei care au participat la sedintã. Curios este cã desi Vasluiul are zece parlamentari USL, majoritatea având opinii anti-Chevron, niciunul nu s-a ridicat sã sustinã contrariul, ceea ce demonstreazã complicitatea deputatilor si senatorilor Uniunii Social-Liberale la un proiect care va afecta viata a sute de mii de vasluieni.