Mi-am pus dentistul pe scaun, în locul meu, și l-am chinuit cu 100 de întrebări

Mi-e frică de dentist. De când eram mic.

Fac parte din generația copiilor care, acum aproximativ trei decenii, își rezolvau urgențele stomatologice la cabinetul de la Policlinica Areni.

Un hol mic, plin mereu de oameni care așteptau în suferință și în sunetul ăla înfricoșător al frezei stomatologice. Aia e imaginea care ni s-a întipărit în minte și ne-a imprimat multora dintre noi așa-zisa frică de dentist.

Astăzi, însă, la Policinica Areni, sunt cabinete cu aparatură modernă, iar spațiile s-au modernizat. Cu toate astea, mulți dintre cei care au fost în situația mea au rămas cu acel sentiment de frică de dentist. Indiferent că e dentistul de la policlinică sau de la vreun alt cabinet ori clinică particulară. Frica e frică, domnule, indiferent cum îi zice doctorului!

Provocare. Schimbăm locurile? 

Dar a venit momentul în care, pentru prima oară, m-am  dus la dentist fără teama de durere. Pentru că știam că de data asta nu voi sta eu pe scaunul stomatologic, ci el. Dentistul meu. Dr. Alexandru Maier. Nu că ar avea vreo emoție stomatologul să stea pe propriul său scaun din cabinet, dar să-l văd cum e și când dau drumul la camerele de filmat. Și îl mai iau și la întrebări…

Pentru că asta i-am propus: să-i pun ce întrebări îmi trec prin cap despre dentiști, prețuri, dureri, carii, plombe, implanturi, aparate dentare… Și să pornim și camerele video, iar el, de pe scaunul stomatologic, să transpire răspunzând.

Hai să vedeți ce a ieșit…

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-09-25/Mi-am-pus-dentistul-pe-scaun-in-locul-meu-si-l-am-chinuit-cu-100-de-intrebari#ixzz6Z4F5XRTv