UPDATE: Criminal din Poenești, găsit spânzurat în pădure!

UPDATE: Constantin Fântânaru, criminalul de la Poenești, a fost găsit, spânzurat, în această dimineață, în jurul orei, 7,00, de către unul dintre oamenii viceprimarului, care mergea la câmp, pentru semănat. Acesta l-a văzut, atârnând de o salcie, la marginea unui drum, aflat la 200 m distanță de drumul înspre Bacău, pe partea dreaptă. După ce ieri, acesta a dat nenumărate mesaje, fie cu indicații pentru fiul său, căruia îi preciza cum să procedeze cu tractoarele din gospodărie, fie către fiica sa, aflată în stare foarte gravă, la un spital din Iași, bărbatul și-a pus planul în aplicare, spânzurându-se.

Mãrturia criminalului de la Poienesti

Lui Fântânaru îi pare rãu cã a rãnit-o pe fiica sa. Ieri i-a trimis un SMS prin care îi cere iertare.

DEZVÃLUIRI…Criminalul de la Poienesti a fãcut dezvãluiri, la telefon, unor apropiati ai familiei. Plângând, acesta a povestit motivul care l-a determinat sã ajungã la crimã. Constantin Fântânaru a spus cã a vãzut negru în fata ochilor dupã ce a transferat, în contul sotiei, 44.000 de euro. Cu banii acestia femeia a cumpãrat o locuintã iubitului ei. Apoi i-a cerut, din nou, 4.000 de euro. Si acesti bani au intrat în contul femeii, dar nu a fost de ajuns. A cerut alti bani motivând cã iubitul ei a avut un accident în Italia si are nevoie. Aceasta a fost discutia purtatã de Fântânaru, la telefon, a doua zi dupã ce a fãcut oribila crimã. „Am vãzut negru în fata ochilor când mi-a cerut alti bani, pentru iubitul ei”, a spus bãrbatul. Asearã acesta a renuntat sã mai sune, dar a trimis mesaje membrilor familiei. Unul a fost trimis cãtre fiul lui în care îi spunea ce sã facã cu afacerea pe care bãrbatul o pusese pe picioare, dar a trimis si fetei un mesaj în care se presupune cã si-a cerut scuze. Asta si în conditiile în care Constantin Fântânaru a spus cã regretã foarte mult cã si-a lovit fiica cu cutitul. Aceasta a spus prietenilor, de pe patul de spital, cã s-a bãgat între ei si asa a încasat loviturile de cutit ale tãtãlui ei, care lovea fãrã sã se uite ca un taur furios. Între timp, corpul neînsufletit al femeii a fost adus acasã, la Poienesti. La cãpãtâiul Ceraselei Fântânaru au fost si ceva tensiuni. Mama femeii ucise a avut câteva replici la adresa celor care au denigrat-o pe fiica ei. În spitalul „Sfânta Maria” din Iasi, starea de sãnãtate a fiicei criminalului de la Poienesti s-a agravat dupã ce, în urmã cu douã zile, pãrea cã este pe drumul cel bun. Ieri, medicii au constatat cã fata este pe o pantã descendentã si au declarat cã urmeazã sã fie supusã unei noi interventii chirurgicale. Între timp, mai bine de 50 de politisti si jandarmi se mobilizeazã pentru prinderea criminalului. În opinia lor, acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp. Rãmâne de vãzut dacã Constantin Fântânaru va fi prins în viatã sau dacã îsi va duce planul pânã la sfârsit si îsi va pune capãt zilelor, asa cum a spus. Asta în conditiile în care mesajele trimise membrilor familiei lasã de înteles bãrbatul se îndreaptã spre gestul suprem. Acesta le-a spus cã nu se poate uita în ochii copiilor, dupã ce a ucis-o pe mama lor.

În exclusivitate, reporterii cotidianului Vremea Nouã au reusit sã afle motivele care l-au determinat pe Constantin Fântânaru sã recurgã la crimã. A doua zi dupã ce si-a ucis sotia cu mai multe lovituri de cutit si si-a bãgat fiica, de 16 ani, în spital, bãrbatul a dezvãluit, la telefon, unor apropiati, ce l-a determinat sã facã asemenea gest. A povestit cã, în urmã cu ceva vreme, a virat în contul sotiei suma de 44.000 de euro. Cu acesti bani, femeia a cumpãrat, pentru iubitul ei, un apartament în municipiul Vaslui. De parcã nu ar fi fost de ajuns, i-a mai cerut alte 4.000 de euro pentru cã rãmãsese fãrã bani. Dupã ce, împreunã au fost în vizitã la pãrintii femeii, la Draxeni, Cerasela Fântânaru a vrut alti bani de la sotul ei. „I-a sãrit mustarul atunci si a întrebat-o pentru ce îi mai trebuie alti bani. Femeia i-ar fi rãspuns cã iubitul ei a avut un accident de masinã în Italia si acesta ar fi motivul. Atunci, mi-a spus la telefon cã a vãzut negru în fata ochilor. A pus mâna pe cutitul pe care îl avea în masinã si a dat fãrã sã se uite unde loveste. Mi-a mai spus cã îi pare foarte rãu cã a lovit fata, dar nu stia ce face si nu vedea în cine loveste”, povesteste un apropiat al familiei, apelat telefonic de criminal. Acesta i-ar mai fi spus cã nu doreste sã se predea si preferã sã moarã. Si asta pentru cã nu este un criminal, dar va ajunge în închisoare si va fi privit ca unul. Mai mult, se spune cã, la un moment dat, bãrbatul avea de gând sã meargã la psiholog în încercarea de a se împãca cu sotia lui si de a face relatia sã functioneze. A renuntat la idee de teamã cã psihologii îl vor îndopa cu pastile si va ajunge sã facã exact la fel ca fratele lui (fratele lui Constantin Fântânaru s-a spânzurat dupã ce sotia lui a divortat de el. Înainte de acest gest, acesta a trecut toate bunurile pe numele femeii – n.r.). Povestea lui Constantin Fântânaru este una iesitã din comun dacã tinem cont de faptul cã, la un moment dat, acceptase si ideea cã sotia lui nu se poate limita doar la relatia cu el. Închidea ochii atunci când aceasta se întâlnea cu iubitul ei, la câtiva metri de casã, pe marginea unui podet. „Multi prieteni si rude i-au spus sã divoteze, dar nici nu voia sã aude. Spunea cã o iubeste si nu poate fãrã ea. Adevãrul e cã era o femeie frumoasã. Ba chiar acceptase ca ea sã se mute cu iubitul ei în vilã si el sã stea în casa micã. Din pãcate a fãcut ce a fãcut. Toatã lumea se întreabã cum de fost în stare de asa ceva. Au fost multe episoade când fosta sotie se purta urât cu el si îl fãcea cum îi venea la gurã. Atunci nu spunea nimic. Tãcea si înghitea. Acum nu a mai suportat si a ajuns la crimã. Pãcat! Mai bine asculta de lume si divorta”, spun apropiatii lui Constantin Fântânaru.

Discutii aprinse la cãpãtâiul Ceraselei Fântânaru

TENSIUNI…Ieri, corpul neînsufletit al Ceraselei Fântânaru a fost adus acasã, la Poienesti. Rudele si apropiatii au venit sã-i aducã defunctei un ultim omagiu. Printre cei veniti a fost si mama Ceraselei, venitã de la Draxeni. Dupã ce a iesit din camera în care era depus sicriul fiicei sale, femeia si-a spus oful fatã de rudele celui care i-a ucis, într-un moment de furie nebunã, fata. „Ati fãcut-o în toate felurile. Acum cine o sã vã dea bãuturã? Bravo matale! Bravo! Bravo!”, si-a vãrsat femeia nãduful. Pânã la urmã, a fost linistitã de cei care o însoteau, urcatã într-o masinã si dusã acasã.

Lorena Fântânaru, aflatã la spital în stare gravã, nu stie cã mama sa a murit

SITUATIE INCERTÃ…Dupã ce a fost gãsitã abandonatã de propriul pãrinte, în portbagajul masinii, tãiatã de 11 ori cu cutitul, fiica criminalului de la Poienesti a fost stabilizatã de medicii urgentisti vasluieni si transportatã la Spitalul „Sfânta Maria” din Iasi. Dacã, în urmã cu douã zile, starea Lorenei Fântânaru pãrea stabilã, ieri medicii ieseni si-au schimbat pãrerea. „Starea adolescentei este stationarã, cu o evolutie usor descendentã. Pacienta prezintã leziuni la nivelul pleurei si plãmânului care îi pot pune viata în pericol. În functie de cum vor arãta aceste leziuni, este posibil sã fie supusã unei alte noi interventii chirurgicale. Pânã acum a avut o singurã interventie chirurgicalã care a constat în suturarea tuturor plãgilor si introducerea unor tuburi de dren la nivelul hemitoracelui stâng si cel drept”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria” din Iasi. De asemenea, medicii au declarat cã operatia de suturare a fost fãcutã pentru 11 plãgi, ceea ce aratã faptul cã fata a fost lovitã serios de cãtre tatãl ei, iar viata i-a fost pusã în pericol. Aceasta le-a spus rudelor cã s-a bãgat între mama sa si tatãl ei care lovea ca un taur furios, fãrã sã se uite. De fapt încerca sã-i desfacã mamei sale centura de sigurantã. Rudele nu i-au spus cã mama sa a murit. Îi vor spune dupã ce o vor îngropa. Vor astfel sã o protejeze.

Constantin Fântânaru cãutat de mai bine de douã zile

ANCHETÃ…Localizarea exactã a criminalului dã bãtãi de cap polititilor vasluieni, mai ales dupã ce un post de televiziune central a publicat faptul cã telefonul criminalului este ascultat. Pânã în acel moment, Constantin Fântânaru stãtea ascuns în pãdurile din jurul localitãtii Poienesti. Dupã ce mama lui l-a informat cã telefonul îi este ascultat si organele de anchetã încearcã localizarea lui folosindu-se de convorbirile sale telefonice cu membrii familiei, Fântânaru a început un adevãrat maraton prin pãduri. Releele de telefonie mobilã îl localizau în zona localitãtii Fâstâci, Cãntãlãresti, etc. Ultimile date îl localizau în zona releelor care acoperã localitãtile Bogdana si Bogdãnita. Cu toate acestea, anchetatorii sunt decisi sã apeleze la toatã tehnica de care dispun pentru prinderea, în cel mai scurt timp, a criminalului. Au sperat cã frigul, foamea, dar mai ales lipsa tigãrilor (Constantin Fântânaru este cunoscut ca un fumãtor înrãit care nu rezistã mult timp fãrã tigãri – n.r.) îl vor determina sã se predea. „Noaptea trecutã au fost, afarã, doar sase grade, peste noapte. E greu ca cineva sã reziste, în pãdure, la o astfel de temperaturã. Acest lucru ne poate duce cu gândul cã nu a dormit, peste noapte, în pãdure, ci a primit ajutor”, spun surse din anchetã.