Marius Arcãleanu, candidatul PNL la Consiliul Judetean, alãturi de elevii de la tarã: „va fi ultimul an cu toalete în fundul curtii”

EDUCATIE… Zi emotionantã ieri si pentru candidatul Partidului National Liberal la Consiliul Judetean Vaslui. Marius Arcãleanu, directorul Casei de Asigurãri de Sãnãtate, si-a condus fiica la scoalã în prima zi a noului an. „Îti doresc aripi întinse si zbor frumos cãtre cunoastere în acest nou an scolar, draga mea Amalia”, i-a transmis acesta printr-un mesaj pe Facebook. Chiar dacã fiica sa învatã la o scoalã modernã din oras, Marius Arcãleanu nu a uitat de copiii din mediul rural, cei mai multi dintre ei nevoiti sã învete în conditii improprii, adicã în sãli de clasã cu mobilier vechi si cu toalete în fundul curtii. Acesta le-a promis elevilor cã nu va avea liniste pânã nu vor beneficia cu totii de aceleasi conditii. „Le promit zecilor de mii de elevi din judetul Vaslui, miilor de cadre didactice si pãrintilor cã, în calitate de viitor presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, nu voi avea liniste pânã nu vom avea în tot judetul scoli noi, scoli reabilitate, scoli cu terenuri si sãli de sport, dotãri de calitate pentru actul de învãtãmânt. Vã garantez cã va fi ultimul an în care avem scoli cu toaleta în fundul curtii, scoli fãrã conditii decente pentru elevi si profesori! Aveti încredere, dragi elevi si pãrinti si stimati profesori, învãtãtori si educatori”, a transmis Marius Arcãleanu.

Liberalul promite cã va investi în Educatie, pentru cã este primordialã pentru viitorul Vasluiului: „Cred în valoarea Educatiei si cred în rolul acesteia în dezvoltarea societãtii. Tocmai de aceea, voi sprijini masiv sistemul educational din Vaslui. Vom asigura atât conditii pentru a sprijini performanta, dar ne vom axa si pe insertia în câmpul muncii a absolventilor. Vom oferi burse judetene anuale profesorilor si elevilor capabili de performantã, altele decât gradatiile de merit si salariile de merit existente în prezent. În felul acesta, prin implicarea Consiliului Judetean, vom încuraja excelenta în actul didactic. Vom sprijini înfiintarea si dezvoltarea sistemului de învãtãmânt dual, astfel încât elevii din sistemul de învãtãmânt tehnic si profesional sã aibã loc de muncã asigurat imediat dupã terminarea scolii. Vom cumpãra microbuze scolare noi în toate comunele judetului pentru transportul civilizat al elevilor. Nicio scoalã din judet nu va mai avea toaleta în curte. Vom investi în grupuri sanitare moderne si vom dota scolile cu apã curentã si canalizare. Vom reabilita scolile degradate si vom construi spatii de învãtãmânt noi în localitãtile cu populatie scolarã numeroasã unde nu existã grãdinite sau scoli”, a explicat liberalul.

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, REALIZAT DE SC VREMEA NOUÃ SRL, COMANDAT DE PNL VASLUI

COD MANDATAR: 21200012