Majoritatea din CL Husi nu se descurcã fãrã primarul Ciupilan!

SITUATIE… Nu poate fi trecut cu vederea faptul cã, în lipsa primarului Ioan Ciupilan de la sedinta de CL, unul dintre proiectele propuse de acesta a picat, semn cã majoritatea nu prea functioneazã, dacã nu este cineva s-o coordoneze! E vorba despre vânzarea unui apartament din proprietatea municipalitãtii, propus a fi vândut cãtre actualul chirias. Liberalii au obtinut o micã victorie, nesperatã de altfel, atunci când, dupã ce au criticat pretul propus de executiv, au constatat si ei, mirati, cã proiectul… a picat la vot!

Fãrã primarul Ioan Ciupilan, majoritatea din Consiliul Local (CL) Husi dã semne de subrezealã, spre satisfactia celor de la PNL, care reusesc astfel sã mai câstige, din când în când, câte o micã bãtãlie cu adversarii politici. Iatã, de pildã, la cea mai recentã sedintã de CL, zâzania a plecat de la vânzarea unui apartament, aflat în proprietatea municipiului Husi. Primarul Ioan Ciupilan a dat curs solicitãrii chiriasului, care a cerut sã cumpere locuinta, la pretul stabilit de un evaluator. Drept urmare, dupã ce evaluatorul a avansat un pret de putin peste 90.000 de lei, primarul Ciupilan a propus un pret de vânzare de 92.980 lei. De mentionat cã locuinta este situatã într-un bloc de pe strada Stefan cel Mare, are douã camere, dar si o boxã la subsol.

Pãrerea doamnei Popa vs pãrerea evaluatorului!

Consiliera Cãtãlina Popa a intervenit, contestând pretul de vânzare. „Dupã cum vedem, apartamentul are douã camere, cu o suprafatã de 68 mp, dar si o boxã, de 11 mp. În total, este vorba despre 79 de metri pãtrati. Tinând cont de asta, pentru cã m-am uitat si pe raportul de evaluare, o astfel de locuintã se vinde la un pret de 35.000 de euro. De aceea, noi spunem cã apartamentul este subevaluat, pretul propus e mult prea mic, iar apartamentul nu ar trebui sã fie vândut cu o sumã mai micã de 110.000 lei”, a spus Cãtãlina Popa. Profesorul Cristinel Popa, de la PSD, a replicat. „Apartamentul e subevaluat, dupã pãrerea doamnei Popa. Dar noi avem aici un evaluator autorizat, care zice cât valoreazã apartamentul în cauzã”, a spus consilierul. Presedintele de sedintã a trecut la vot si, când colo, mare le-a fost mirarea tuturor, mai ales a membrilor PSD, când secretara municipiului a anuntat cã… a picat proiectul.