Loviturã sub centurã în PNL Bârlad: presedintele organizatiei a trecut la PSD!

DE LA DREAPTA LA STÂNGA Presedintele PNL Bârlad, Ciprian Feraru, care este si consilier local, a anutat ieri la sedinta ordinarã a CLM Bârlad cã a renuntat la toate functiile sale politice din PNL si cã a trecut alãturi de PSD, semnând adeziunea pentru partidul “rosu”. Odatã cu el, si ceilalti doi consilieri locali ai PNL, Dumitru Boros (fost presedinte al PNL Bârlad si candidat la functia de primar) si Cezar Toporas, au anuntat si ei cã au pãrãsit PNL si cã devin consilieri independenti. Aflând vestea, Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui, a precizat cã “abia de acum PNL Bârlad va începe sã fie un partid liberal adevãrat si va merge pe drumul trasat de doctrina liberalã”, nearãtându-se afectat de plecãrile celor trei consilieri locali.

Sedinta ordinarã a CLM Bârlad, care a avut loc ieri dupã-amiazã a început cu o surprizã: cei trei consilieri ai PNL Bârlad au anuntat cã au pãrãsit partidul care i-a fãcut consilieri locali si, folosindu-se de ordonanta traseistilor, care le permite sã-si pãstreze functiile, au … alte orientãri. Ciprian Feraru, presedintele PNL Bârlad pânã ieri, a anuntat cã a trecut la PSD, iar Dumitru Boros (fostul presedinte al PNL Bârlad) si Cezar Toporas, ambii vicepresedinti ai PNL Bârlad, au anuntat cã vor fi independenti … de dreapta. Astfel, PSD Bârlad a reusit sã-si adjudece dintre cei 21 de consilieri locali, 16, prin trãdarea a trei consilieri ai Opozitiei: Andrei Huiban (ex-PDL), Relu Bãdãru (ex-PP-DD) si Ciprian Feraru (ex – PNL). Opozitia din Consiliul Local devine din ce în ce mai fragilã, ea fiind acum constituitã din cei doi consilieri independenti – Boros si Toporas, din Daniel Buzamãt (PMP) si doi consilieri de la PP-DD – Marcel Vasilache si Mihai Petrov. Pentru cã si-au asigurat majoritatea în CLM, ieri sedinta de consiliu a semãnat izbitor cu o sedintã de partid, unde toate cele 19 puncte de pe ordinea de zi au fost votate în 20 de minute, fãrã niciun fel de comentariu!

Explicatia ex-consilierilor PNL Bârlad

Solicitând o explicatie privind gestul fãcut de ex-consilierii liberali, am primit un comunicat de presã, semnat de fostul Birou de Conducere al PNL Bârlad. “Astãzi, 10 octombrie 2014, biroul municipal Bârlad al Partidului National Liberal a fost dizolvat deoarece pânã la ora redactãrii acestui comunicat, s-au înregistrat 11 demisii din cei 15 membri ai Biroului de Conducere a organizatiei PNL Bârlad, ca urmare a proastei colaborãri cu organizatia judeteanã PNL Vaslui. Din pãcate, activitatea unei echipe putenice, de perspectivã, formatã din oameni integri, orientati cãtre prosperitatea zonei în care locuiesc ei si familiile lor a fost stopatã de lipsa de sustinere (trasformatã de multe ori în atacuri directe) a organizatiei judetene a PNL. Cu mai bine de un an în urmã de când aceastã echipã a fost aleasã la conducerea Organizatiei Municipale a PNL Bârlad, singurul scop al conducerii liberalilor vasluieni, în frunte cu presedintele PNL al filialei Judetene Vaslui a fost înlãturarea echipei de conducere a organizatiei municipale Bârlad. Astãzi au reusit. Ca urmare a acestei decizii colective, Ciprian Feraru, presedinte al organizatiei Partidului National Liberal Bârlad, presedinte al organizatiei judetene a Tineretului National Liberal Vaslui si membru în biroul national al Tineretului National Liberal, demisioneazã din functiile mentionate si se retrage din partidul în care a activat aproape 10 ani. Obiectivele sale în ceea ce priveste evolutia comunitãtii bârlãdene rãmân aceleasi. Tocmai din acest motiv, el a decis sã se alãture grupului PSD din Consiliul Local Bârlad, având convingerea cã în aceastã formulã poate contribui în mod real la crearea unui climat favorabil dezvoltãrii orasului nostru. De asemenea, se retrag din Partidul National Liberal si alesii locali Dumitru Boros si Cezar Toporas, pânã astãzi vicepresedinti în cadrul biroului liberal municipal Bârlad; în ceea ce priveste pozitia lor în Consiliul Local Bârlad, acestia vor activa pânã la urmãtoarele alegeri locale ca independenti, cu viziuni de dreapta.”, se precizeazã în comunicat.

“Abia de acum PNL Bârlad va renaste”

Contactat telefonic, deputatul Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui, ne-a precizat cã nu este deloc surprins de ce s-a întâmplat. “Nu as vrea sã comentez prea mult, pentru cã fiecare cum îsi asterne, asa doarme. Eu zic cã abia de acum PNL Bârlad va functiona la capacitate maximã, pentru cã cei care au plecat au mers … cam cu frâna de mânã trasã. Liberalii vor strânge rândurile si vom fi acelasi partid care sperãm sã dãm presedintele în aceste alegeri. Celor plecati le spun drum bun si cale bãtutã, celor care au rãmas, le doresc sã fie aceeasi liberali care îi stiu!”, a precizat Florin Ciurariu, care va asigura interimatul la conducerea PNL Bârlad pânã dupã alegerile presedintiale.