Liber sugetator

Scandal mare la o premãrie de municipiu, unde un vestit colonel de Militie a câstigat ditamai licitatia de 1 milion de euroi, cu modernizare si tot tacâmul. Care-i baiu’? Militianul a adus la licitatie o firmulitã de casã, cu vreo 16 angajati, douã roabe si trei lopeti, curatã foc, desi toatã lumea stie cã nenea respectiv mai are firme cu bube în cap, adicã pe lista neagrã de la Sicap. Dar, când nu te întreabã nimeni de sãnãtate, cum sã nu-ti faci de cap prin judet, cã, nu-i asa?, esti mare si tare si cu pile la pesedeu. Problema e cã dom’premare a acceptat la licitatie firma, desi stia cã colonelul este cu bube nasoale.

S-a mai deschis un salon de nunteturi prin târgul lui Vasile Sãracu’. Unu’ smecher, asa cum numai pe Valea Prahovei mai vezi, se laudã patronul. Numai cã dom’patron a fãcut o gafã mare. A deschis salonoiul, desi nu avea autorizatiile în regulã. Localnicii s-au înghesuit, au cãscat gura la concertul unor provinciali, toatã lumea s-a distrat. Mai putin patronul, pentru cã stia ce-l paste, dacã un singur mesean s-ar fi dus la baie si ar fi avut un scaun în toate culorile, pentru cã nu avea nicio autorizatie în regulã. Acu’, problema este cã mai multã lume s-a prins de manevra lui dom’patron si ar dori ceva amenzi. Legenda spune cã e groasã rãu.

Chestia asta cu coronavirusul le-a blocat mintile unor colorati comersanti de pe pietele Vasluiului, care vând acum ceapa cu 5-6 lei, desi în februarie era doar cam 1,5 lei. Dacã benzina s-a ieftinit, ce s-a mai scumpit la acesti indivizi? Spãgile pe care le dau la bastanii din piete, oare? Nouã ne dã cu rest ce e cu preturile aistea de prin piete. Merele noastre, cele din toate zilele, au ajuns la cinci leu kilogramul. E frumos asa, domnilor patroni? Le aduceti din Brazilia? Noi am fi curiosi sã deschidem boxele de pe la piata Traian, cred cã ar cãdea sacii de cartofi peste noi, pãstrati pentru vremuri de speculã.

Stãpâna judetului, face joking si înot

Gabriela Cretu e o femeie care dinamiteazã mitul gospodinei de la bloc. În fiecare zi bagã câte 50 de bazine si 10.000 de pasi pe scãri. Miscarea este bunã si vã face piciorul frumos. Probabil vrea sã arate bine când o filmeazã paparazi de la ProTV.

IDEE: Buzatu a devenit rebelul din PSD. La votul pentru guvern, când tot PSD-ul primise ordinul sã voteze guvernul Orban, Buzatu le-a spus parlamentarilor PSD de Vaslui sã nu voteze, indiferent ce le-a cerut Ciolacu. Afirmatia lui Buzatu, la sedinta CJ: „Am discutat cu parlamentarii nostri de la Vaslui si toti au votat contra acestui guvern, indiferent care a fost decizia partidului. Nu se poate ca unii sã doarmã, în timp ce Opozitia îi voteazã”. Adicã, Buzatu îl înfruntã deja pe Ciolacu si nu-l vrea deloc la presedintia PSD.