Liber sugetator

Ce se întâmplã când mergi cu capra la Doagele si cu ursul la Slobozia de Gârceni, pe anul vechi? Nu prea multe, doar un mic scandal intern. Alde Braniste s-a dus noaptea la Gârceni, la Anul Nou vechisor, cu tot pesedeul lui Miticã, în timp ce sefii lui politici au mers la Doagele (scuzati!), ziua în amiaza mare, tot la un fel de Revelion, dar fãrã pesedeu. Ce-a iesit din asta? Un mare scandal, pentru cã Alde Braniste a fost pus sã dea notã explicativã la partid, cum cã „Ce-ai cãutat la Gârceni cu pesedeul?”

Stiti cã avem sef la pompieri care a iesit la pensie, pe usa din dos? Los colonelos Langoci, ex-seful la pompieri, a fost atât de smecher, încât a lãsat institutia în rahat pe urmãtorul cincinal, cel putin. Omul s-a tinut atât de tare de fãcut plângeri si contestatii, încât mai-marii de la Bucale au de lucrat câtiva anisori, pânã dau de firul povestii. Noi stim, de pe acum, ce a urmãrit nenea Langoci, ca sã nu-i ia scaunul un bãiet tinerel, mai ceva ca în Luceafãrul. Varianta de Vaslui!

Isabel, cel rupt din povestile cu feti frumosi, va fi schimbat. Nu stim cu cine, dar se aude cã douã partide se bat pe scaunul de la Pensii. Nu spui care, cã nu e frumos. Acu’, povestea e alta. Cicã nu pleacã singur, mai sunt vreo douã deconcentrate la care se schimbã garda, în zilele urmãtoare. Poate, între timp, se mai limpezeste la minte si nenea cu barbã, de la Predeal, cã auzim cã nu-i priesc tratamentele, dar îi plac scaunele de directorasi. Bine mãcar cã are musteatã Marcelus de la spãlãtorie, altfel s-ar duce dracu tot partidu’!

Gabriela Cretu deschide seria aniversãrilor în anul Sobolanului

Cum sunteti prima sãrbãtoritã pe anul acesta, din lungul sir de politicieni autohtoni, ne rezervãm si noi dreptul sã vã urãm: La multi ani! Sperãm ca de ziua dvs. sã le faceti vasluienilor un cadou si sã anuntati public cã nu veti mai candida pentru un nou mandat. N-ar fi grozav!