Liber sugetator

Ce legãturã este între Statul Paralel, Traian Bãsescu si omul lui Cãtãlin Botezatu? Niciuna, doar cã aceste trei personaje din Vaslui, unul de la Prefecturã, altul din deal de la Arsenal si celãlalt fost patron de sectie de croitorie de export de prin aceeasi zonã stau bine mersi în Insulele Seychelles. Mâncare bunã, vrãjeli cât cuprinde, viatã însoritã. Pentru unul dintre ei, cel putin, s-a terminat cu boieria, dupã ce se întoarce acasã. Nu vorbim despre vecinii din dealul Copoului, sã fie clar!

Cicã dispar 500 de posturi de la Protectia Copilului, pentru cã nu ar fi bani pentru toatã lumea. Se aude cã se fac liste, oamenii se acuzã între ei, unii îi reclamã pe altii, ce mai!, dulcele stil românesc. Dar, glumesc spionii nostri cu carnet de partid, cei mai multi vor pleca dintre cei adusi cu pile si cu pluta pe la Directie. Pesedei, bichinei, toatã gama de specialisti fãcuti la apelul bocancilor. Cicã, sunt prea putini cei 500 de specialisti, care trebuie sã plece, cu Gicutã în frunte!

Pesedeul, partid haiducesc, cu mari politicieni de soi, este în flãcãri. Miticã face un pas înapoi, iar tinerii doi pasi înainte, ca la dans. Numai cã tinerii se luptã între ei. Unii „e vechi” si cu functii, altii „e mai noi” si mai tinerei, cu mai putine functii, iar cei mai multi „e spectatori”. Dar, povestea e alta: Miticã rãmâne pe functie încã un an de zile, au decis sefii de la Bucale. Rãmâne de vãzut cine câstigã rãzboiul, peste un anisor, suntem curiosi cine e cel mai tare în clantã!

Deputatul Stãtivã, un fel de Vasilicã al Anului Nou

Deputatul Irinel Stativã împlineste anii exact când horoscoapele dau în clocot. Prin urmare îi vindem un pont, care-l poate duce la nemurire. Este un sofism ce rãzbate din putul gândirii lui Marcel Boul: „Cine prinde cât mai multe zile de nastere, are toate sansele sã trãiascã mult!”