Liber Sugetător | PAMFLET

Lui Vulpescu, seful de la Rutierã Vaslui, i s-au urcat gradele de pe umãr, pe caschetã. Confundã Serviciul pe care-l conduce cu propriul SRL. Acum o zi s-a rãstit la o avocatã plãpândã care venise cu un betiv la audieri, de-ai fi crezut cã suspectul este biata femeie si nu soferul turmentat. A luat-o la trei-pãzeste, fiindcã a intrat în sediul Politiei, dupã ce s-a legitimat si a avut acceptul ofiterului de serviciu de la poartã. « Ce crezi duduie, cã aici intrã cine vrea ? » ar fi tunat acesta pe holurile Politiei. Si ca sã-i arate cât de tare este, l-a si retinut pe cel cu care avocata venise la audieri. Bine, individul o si merita.

Gologan tine cu orice pret sã ajungã prefect. Se bazeazã pe faptul cã are o relatie de rudenie cu Nelu Tãtaru, iar cât a fost subprefect a ajutat cum a putut PNL. În realitate a fãcut-o, doar când Buzatu dormea sau când liberalii îsi decimau consilierii si primarii din judet. L-a învãtat pe doctor sã spunã la Bucuresti cã numai gratie lui, directorii liberali din deconcentrate au rãmas pe pozitii. Noi stim cã povestea asta e o goanã uriasã. Pe cel de la Pensii l-ar fi mâncat cu fulgi cu tot. Celãlalt pretendent, Bogdan Izabel, tocmai cel de care fãceam vorbire, când am pomenit de Pensii a spus pe sleau cã vrea prefect si are avantajul cã în trecut liberalii l-au mai pus tot pentru o perioadã scurtã, unde a organizat alegeri, fãrã nicio problemã. A sunat chiar si la Bucuresti si s-a propus, fãrã sã mai astepte invitatia organizatiei locale. Asa actioneazã un om hotãrât, nu ca Gologan care umblã mai mult prin subterane, precum Statul Paralel.

Livada de 11 ha de la Dãnesti din curtea conacului lui Racovitã, cea pe care Buzatu vrea sã o “mãrite”, are o hibã. Dacã nu-si gãseste “sotul” potrivit, adicã sã ajungã în curtea LDP-ului, cineva se va împotrivi la “cununie”. Va veni cu o dovadã care va desfãcã totul, de la licitatie, pânã la plantatie. Scuzati rima, dar ãsta e adevãrul. Numai asa ar avea CJ mere gratis pentru elevii din scoli si n-ar mai plãti un sac de bani pe la tot felul de firme. Apropo, elevii ar putea face practicã agricolã acolo, cã tot se plânge Buzatu cã nu are cine sã le culeagã.

Cine este ursul si cine-i vulpea?

Mai tineti minte fabula lui Alexandru Grigorescu “Ursul si vulpea”. Poezia începe asa : «Ce bine au sã meargã trebile în pãdure,/ Pe împãratul tigru când îl vom rãsturna -/ Zicea unei vulpi ursul – c-orcine-o sã jure/ Cã nu s-a pomenit/ Un timp mai fericit». Ei, aceasta se potriveste perfect cu evenimentul venirii lui Mircea Diaconu la Vaslui. Din poza de mai sus ne puteti spune cine-i ursul si cine-i vulpea? Mentionãm cã cel cu gura cãscatã din fotografie e Braniste, un politician mai mereu prins în partidul care nu trebuie.