Liber sugetator

Existã un candidat la Bãcesti, Horatiu Cãrutã. Bun bãiat cât stã prin crâsme, dar iute la picior când se aflã în Primãrie. Acu’ cã a primit ordin de la partid sã iasã la popor si sã le cearã votul oamenilor, fiindcã pierde alegerile, a pãtit o rusine si nu prea stie cum s-o gestioneze. S-a dus si el în satul pe unde se toarnã o lingurã de asfalt si un candidat de acolo l-a luat la fugãrit. Nu mai reuseste omul sã dea spaga cea de toate zilele la alegãtori, de rãul altuia.

Un zvon i-a bãgat pe pietarii lui Vasile Pavãl de la Traian în sedintã. Cicã existã niste smecheri prin Piatã, care detin spatii dar nu plãtesc chirie, cum o fac toti muritorii de rând. Mai exact florãresele, cu pile la un deputat, cicã ar avea regim preferential si nu se aflã în registrele de încasãri de la Directia de Piete si Oboruri. Ca acesta mai sunt câtiva smecheri, dar ãia nu se pun. Cã unul face pui, altul tivuieste salam, iar ultimul vinde si berea de pe comoarã. Dar mai vorbim despre acest subiect.

Doamna senator Cretu a iesit în stradã sã-i facã campanie lui Pavãl. Interesant! I-o fi spus Anuta de la partid sau se teme de concurentã. La cum merg ploile parcã nu prea o sã mai fie pe liste la Senat. Nu cã nu ar fi competentã, dar sunt unele mai tinerele, cu alte temperamente si cãrora mai toti membrii de partid le mãnâncã din palme. Bine cã si-a pãstrat locul la scoalã, cã are unde sã se întoarcã dupã Crãciun.

Profesorul Marin, aparitie de milioane la Festivalul Umorului

Chiar cã a venit circul în oras. E misto dacã la editia aniversarã a Festivalului „Constantin Tãnase”, dom’ profesor Marin îsi lanseazã cãrtile sale de milioane de cititori. Chiar si fotografia e sugestivã. L-o fi implorând pe maestru sã-i pice vreo parã mãlãiatã în gurã sau pur si simplu i s-a pãrut divin sã adopte pozitia sfinxului de fatã cu un public care chiar gustã comedia.