Liber sugetator

  Mare e grãdina ta, Doamne, si multe VIP-uri zac în ea… Serios? Cicã un angajat de la Spitalul Judetean era foarte mândru de limuzina sa cu numere VIP. Omul mergea tantos prin oras, sãptãmâna trecutã, cu limuzina sa cea nouã. Când colo, ce sã vezi? Prin fata sa trece un ditamai car mortuar, cu sicriu si mort, tot cu numere VIP. Angajatul de la spital este socat si se duce în mare vitezã la bloc, parcheazã în grabã si se ascunde în casã. Finalul? Vasluianului i-a fost atât de rusine cã are VIP la masinã, încât a doua zi si-a schimbat numerele la limuzinã. Mai avem povesti si pentru cei care au RAI la masinã, tot prin Vaslui. Dricarii stiu de ce!

  Balauri au fost, sunt si vor mai fi prin Vaslui, numai cã niciunul nu ajunge la mãretia celor de la ISU. În special, a balauresei sefe, Ursanchi, care taie tot ce prinde în cale. Taie primãrii, taie scoli, taie fabrici, jale mare, dom’ sef… Dar cineva i-a gãsit ac de cojoc acestei ofiterese. Un onorabil primar, care nu putea face investitii de rãul lui Ursanchi, s-a plâns la sefii cei mari ai balauresei. Zis si fãcut: documentatie trimisã la Bucuresti, cinci zile si, pac!, balaureasa dã avizul. Adicã, cum? Epoleta de la ISU dã avize doar de frica sefilor cei mari? Sau hârtiile primarilor sunt foarte bune, numai cã madama cu pricinã blocheazã tot judetul? Ambele variante sunt corecte, deci puteti sã-i transmiteti balauresei toate gândurile care vã trec prin cãpsor!

  Si tot ceva povesti de la ISU, unde tov. colonel Langoci se pregãteste de pensie. Zic unii, noi doar credem cã se poate si asa. Pãi cum, dacã tot nu a primit aviz de la SRI pentru documente secrete de serviciu nu trebuia sã iasã la pensie si obositul Langoci? Ba da, numai cã sã vedem pe ce pensie pune gheara. Tov. Olaru a prins vreo 9.000 pensie de om sãrman, sã vedem ce prinde sefu’ actual. Oricum, adjunctii lui Langoci cicã au iesit la încãlzire, le miroase a scaun de barosan.

  Miticã Buzatu are o altã problemã în aceste zile agitate, oameni buni. Cicã PSD ar vrea sã dea o lege pentru “Prima protezã”, caz în care jumãtate din efectivul pesedist de la Vaslui ar cam intra la lucrãri dentare. Noi credem cã asta e o glumã, lansatã de Statul Paralel. Dar, dacã e adevãrat? Vrem sã aflãm si noi cine face lista, sã înscriem toti bãtrânii de la blocuri, la proteze. Nu se stie niciodatã când îti trage unul un pumn în meclã!

  PS Ignatie, un rac la cârma Episcopiei Husilor

  Zodia Racului e una cu dus-întors, dar personalitãtile puternice o tin în frâu si de obicei ajung lideri de necontestat. PS Ignatie îsi sãrbãtoreste ziua de nastere si sperãm ca venirea sa în Moldova, la Vaslui, sã nu fie un drum pe care-l parcurge înapoi, precum racul, ci doar un punct obligatoriu în cariera sa. Cu aceastã ocazie în spunem “Multi Ani Trãiascã!” si sperãm sã ne invite la o agapã frãteascã