La Hoceni, respectul fatã de oameni poate reveni si în primãrie

SCHIMBARE…Despre comuna Hoceni nu poti spune cã nu a pornit pe un drum bun, în aceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii. Din pãcate, primarul actual, Vasile Tabãrã, suferã la capitolul respect fatã de cetãteni si acest lucru pare sã-l coste acum, în preajma alegerilor de pe 27 septembrie. De data aceasta, oamenii din Hoceni au o alternativã viabilã în persoana lui Eugen Purice, un fermier local care a demonstrat, în afarã de faptul cã stie sã gestioneze problemele cu care se poate confrunta o comunitate, cã stie si sã-si respecte semenii. „Respectul fatã de oameni este foarte important atunci când esti cel care îi reprezintã si esti persoana la care întreaga comunitate vine pentru a-si gãsi rezolvare la problemele ce o apasã. Am decis sã candidez tocmai pentru cã cetãtenii comunei meritã respectul institutiei primarului si a întregului aparat administrativ. De aceea, îi chem pe cât mai multi sã iasã la vot si sã voteze asa cum le dicteazã constiinta. Eu si echipa mea nu pot decât sã le promit cã proiectele aflate acum în derulare vor fi continuate si duse la final, dar vom aduce si schimbãri, mai ales în ceea ce priveste modul în care a fost înteleasã împãrtirea imasului comunal la cei care ar trebui sã beneficieze de el”, spune Eugen Purice.

Despre investitiile din comuna Hoceni nu poti spune decât cã s-au fãcut si cã este loc si de mai bine. Din pãcate, suferinta oamenilor este legatã de lipsa de respect al aparatului administrativ fatã de semeni, lucru adus, în unele cazuri, la extrem. De aceea, pe 27 septembrie, aceastã stare de fapt se poate schimba. Hocenenii au acum o alternativã viabilã si votul lor se poate îndrepta cãtre Eugen Purice, un om care a demonstrat cã nu se dã în lãturi de la muncã, dar care a arãtat, de-a lungul timpului, respect fatã de cetãtenii comunei. „Deocamdatã, îi indemn pe oameni sã iasã la vot si sã voteze asa cum cred de cuviintã. Dacã îmi vor acorda mie votul lor de încredere, atunci pot sã le promit cã lucrurile se vor schimba si în primãria Hoceni. Este de bun simt sã arãti oamenilor respect, sã-i ajuti atunci când au o problemã si vin la primãrie pentru a gãsi rezolvare. Si, din acest punct de vedere, consider cã este timpul unei schimbãri. De asemenea, le pot promite si faptul cã proiectele aflate acum în derulare vor fi continuate si duse la final, dar vom începe si proiecte noi. Avem de gând sã finalizãm proiectul aductiunii de apã în asa fel încât sã acopere necesarul în toate satele compenente, dar si sã lucrãm la canalizare. Prin decizie a Consiliului local, dorim eliminarea taxei de gunoi si scãderea pretului la apã”, spune Eugen Purice. Un alt proiect al candidatului liberal este legat de megaprimãria construitã de actualul primar pe care o vede transformatã într-un cãmin de bãtrâni. „Nu suntem primãria unui municipiu sau oras mare pentru a avea nevoie de o asemenea clãdire sã ne defãsurãm activitatea. De aceea, consider cã o altã utilizare a clãdirii poate veni în beneficiul cetãtenilor. De asemenea, ne gândim si sã sustinem elevii care au rezultate bune si foarte bune la învãtãturã prin acordarea de burse de merit necesare continuãrii studiilor”, mai spune Eugen Purice. O altã problemã pe care candidatul liberal o vrea rezolvatã este cea a pãsunii comunale. Dacã, pânã acum, subventiile au ajuns în buzunarul cui nu trebuia, este timpul ca banii oferiti de Uniunea Europeanã sã ajungã acolo unde trebuie. Astfel, crescãtorii de animale vor beneficia de pãsune, asa cum prevede legislatia europeanã. „Si tot pentru crescãtorii de animale, avem în plan sã-i sprijinim pentru a contracta, cu diferiti cumpãrãtori, produsele lactate sau derivatele acestora sau îi vom sprijini pentru contracte cu abatoarele de animale, astfel încât sã-si valorifice eficient munca”, mai spune Eugen Purice.

Fermierii din Hoceni, umiliti de actuala conducere

Pentru ca umilirea fermierului vasluian sã fie completã, acesta a fost lãsat fãrã subventiile de la Uniunea Europeanã sI, pe lângã asta, a fost pus sã plãteascã o taxã de pãsunat. La Hoceni, de exemplu, pentru a-si putea paste animalele, un cioban trebuie sã plãteascã 100 de lei pentru fiecare hectar. „În judetul nostru, cei mai multumiti sunt cei care stau pe margine, iar cel care munceste e si furat si descurajat. Noi, ca ciobani, nu avem timp sã stãm sã citim legile, sã mergem prin tribunale, cã animalele nu stau dupã noi. Muncim si noi cum putem, ne descurcãm cu putinul pe care îl avem, nu zicem nimic, dar nici ei sã nu ne ia de prosti si sã ne lase fãrã drepturile ce ni se cuvin. Nu doar cã ne-au lãsat fãrã acele subventii, ba mai mult, ne-au pus sã plãtim si taxa de pãsunat, care e de 100 de lei. Eu, dacã am 30 de hectare de pãsune, trebuie sã plãtesc 3000 de lei taxã. Am plãtit si taxa, dar chitantã n-am vãzut de la ei. Acum profitã cã ciobanii nu au chitante si merg pe la ei sã le spunã cã au restante. Suntem amenintati cu judecata din cauza datoriilor inventate tot de ei. Eu vând 50-100 de oi si îmi achit restantele zise de ei, dar în acelasi timp si ei sã-mi dea subventiile de la UE pe care le-au încasat în numele meu în ultimii ani. Ãsta e adevãrul din comuna Hoceni, asta e adevãrata administratie a primarului Tabãrã, de care toatã lumea se fereste sã vorbeascã, sã nu cumva sã aibã de suferit”, sunt de pãrere fermierii din comuna Hoceni

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, REALIZAT DE SC VREMEA NOUÃ SRL, COMANDAT DE PNL VASLUI

COD MANDATAR: 21200012