La Bârlad a început în fortã dezinfectia scãrilor de bloc! (FOTO)

DEZINFECTIE… Începând de luni, 30 martie, pentru punerea în aplicare a prevederilor Art. 6, din Ordonanta Militarã nr. 4/29.03.2020, SC CUP SA Bârlad, la solicitarea primarului Dumitru Boros, a început o amplã campanie de dezinfectie periodicã a lifturilor, scãrilor de bloc, altor spatii comune apartinând blocurilor de locuinte, precum si de spãlare si dezinfectare a tuturor aleilor si cãilor de acces din toate asociatiile de proprietari de pe raza UAT Bârlad. Oamenii de la CUP deja întâmpinã probleme: nu li se dã drumul în scarã de la Interfon, nu merg lifturile la blocurile turn… Sunt semne care aratã cum se îngrijesc locatarii de bunurile folosite în comun.

Ieri au fost dezinfectate scãrile de bloc din Asociatiile de proprietari nr.1,2,3,4, 5,6,7 de pe strãzile Aleea Parc, Republicii, Vasile Pârvan si B-dul Epureanu. Mâine vor fi dezinfectate scãrile de bloc din Asociatiile de locatari 8,9,19, 14, 16 si 16, 16 A, 17 si 17 B,. În total, se vor dezinfecta 1.000 de scãri de bloc si zeci de alei si cãi de acces.

„Am întâmpinat destule probleme, având în vedere cã oamenii mei trebuie însotiti de cineva de la Asociatie, cã nu li se dã drumul la interfon, cã lifturile de la blocurile turn din zona Vasile Pârvan – zona Fepa nu functioneazã! Vã imaginati cã omul care dezinfecteazã scara urcã 8 etaje cu 15 kg în spate? Nu este usor, oare de ce nu functioneazã lifturile? Dar ne-am descurcat, iar mâine vom trece la celalte blocuri din program”, a spus Adrian Bobeicã, directorul SC CUP SA Bârlad.

IMPORTANT! Dupã dezinfectare, locatarii de pe scara stropitã nu trebuie sã iasã afarã din apartamente cel putin o orã, ca sã nu existe probleme de intoxicare cu substanta activã folositã la dezinfectat.

De retinut cã personalul SC CUP SA Bârlad, care va efectua lucrãrile de dezinfectie, va avea asupra sa, fãrã exceptie, legitimatia de serviciu, vizatã de conducerea societãtii, va afisa, cel putin cu o zi înainte, programul de dezinfectie pentru fiecare imobil în parte si va fi însotit de un reprezentant al asociatiei în care se desfãsoarã actiunea.