Juniorii vasluieni, testati pentru echipa nationalã U15

URMÃRITI… Trei jucãtori din judetul Vaslui se aflã în vizorul echipei nationale de fotbal a României U15. Timp de o sãptãmânã, acestia sunt monitorizati la Centrele de Fotbal de la Mogosoaia si Buftea.

Juniori

TRIAL… Juniorii vasluieni, Tudor Râpã, Matei Tãnase (ambii de la Comstar Vaslui) si Cosmin Dragomir (Atletic Club Bârlad), participã, timp de o sãptãmânã, la o actiune de selectie organizatã de FRF pentru formarea echipei nationale de fotbal a României U15 (nãscuti în anul 2005).

Cei mai talentati copiii nãscuti în anul 2005 din tarã si mai multi jucãtori care evolueazã peste hotare sunt monitorizati la Centrele de fotbal de la Mogosoaia si Buftea. Printre cei 163 de jucãtori se numãrã si trei jucãtori legitimati la echipele din Vaslui si Bârlad. Este vorba despre Tudor Râpã, Matei Tãnase (Comstar Vaslui) si Cosmin Dragomir (Atletic Club Bârlad). La Mogosoaia sunt prezenti 96 de copii, remarcati pe durata Turneului Sperantelor, editia a doua. Acestia reprezintã opt regiuni ale tãrii si zilnic participã la diferite teste fizice si tehnice, precum si la jocuri-scoalã, sub atenta monitorizare a managerului departamentului scouting, Ion Geolgãu, a antrenorilor de la loturile de juniori, a membrilor Comisiei Tehnice FRF si a referentilor zonali. Un program similar îl au si tinerii de peste hotare cantonati la centrul de la Buftea. Acolo sunt prezenti 67 de copii care evolueazã în tãri precum Anglia, Franta, Spania, Germania, Cipru, Italia, Ucraina, Moldova, Portugalia, Suedia, Grecia, Elvetia, Olanda, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Statele Unite ale Americii, Canada si Qatar. În urma întregii actiuni în care sunt implicati atât jucãtori din ãarã, cât si stranieri va fi format un lot lãrgit cu care noua reprezentativã Under 15 a României va aborda primele partide.