Injectia fatalã!

Postãrita din Alexandru Vlahutã, condamnatã la moarte!

CAZ DISPERAT Postãrita din comuna Alexandru Vlahutã, în vârstã de 47 de ani, trece prin chinuri groaznice la sectia ATI din cadrul spitalului bârlãdean, dupã ce a cãpãtat o alergie cumplitã pe jumãtate din suprafata corpului. Sotul femeii ne-a declarat cã femeia, desi bolnavã (cu insuficientã renalã cronicã), era destul de activã si îsi ducea la îndeplinire sarcinile de serviciu. Acum trei sãptãmâni a fost chematã la spital pentru tratament în urma unei infectii dscoperite la analize. A venit pe picioarele si se simtea destul de bine. În urma unei injectii cu antibiotic femeia a fãcut o alergie care i-a cauzat rãni, identice cu arsurile. „Pur si simplu a fost desfiguratã! Nu mai ai unde sã pui un vârf de ac pe ea. Doctorita mi-a zis astãzi la telefon cã sigur nu mai resistã pânã mâine dimineatã”, ne-a spus cumnatul femeii. Atât familia femeii cât si cadrele medicale au încercat sã o transfere la alte spitale din tarã, însã nimeni nu doreste sã o primeascã. Sotul postãritei crede cã e vorba de culpã medicalã si de aceea nimeni nu doreste sã-si asume responsabilitatea.

Gina Florea, în vârstã de 47 de ani, este postãritã în comuna Alexandru Vlahutã de mai bine de 20 de ani. Anul trecut a fost diagnosticatã cu o cumplitã boalã, cancer la sân. Se pare cã tratamentul i-a declansat o insuficientã renalã cronicã, având nevoie de dializã peritonealã. Femeia venea frecvent la Bârlad pentru a-si face investigatii medicale. La ultimele analize de sânge, în urmã cu 3 sãptãmâni, i s-a descoperit o infectie. A fost chematã de cadrele medicale pentru a urma un tratament cu antibiotice iar Gina Florea s-a conformat. A venit pe picioarele ei, bine dispusã, însã ce a urmat s-a transformat într-un cosmar. „Femeia a suferit în 2013 de un cancer la sân, care i-a declansat probabil un sindrom imuno deficitar (lupus eritematos). Din cauza acestui sindrom ea a dezvoltat în timp insuficientã renalã cronicã, având nevoie de dializã peritonealã care s-a complicat cu TBC abdominal, acum fiind dependentã de hemodializã. În prezent a fost internatã pentru febrã, hemoftizie si initierea tratamentului antituberculos. Pentru febrã s-a testat antibioticul Cefort, a mers bine cu el, iar febra persistând, medicii specialisti s-au gândit la un antibiotic mai puternic. În urma prizei cu acest antibiotic s-a declansat fenomenul alergic si a dezvoltat ritem bulos, adicã bule pe toatã pielea, care necesitã îngrijiri în conditii perfecte de asespsie, ca la arsuri. S-a încerat transferul într-un spital superior care sã aibã îngrijiri multiple în conditii de izolare, dar toate spitalele solicitate au spus cã nu au conditii pentru a izola un pacient într-un singur loc”, a declarat dr. Gabriela Danis, director medical în cadrul Spitalului Municipal de Urgentã „Elena Beldiman”.

„Din moment ce plãtim asigurãri la sãnãtate, de ce nu avem acces la tratament?”

Rudele femeii sunt de altã pãrere. Ei considerã cã tratamentul a fost administrat fãrã a fi testatã, iar apoi a fost prea târziu. „Era bolnavã, dar îsi fãcea treaba aici în comuna. Alerga toatã ziua si nu se plângea de nimic. Când a fost chematã la spital s-a dus pe picioarele ei. Nici prin cap nu-i trecea ce o sã urmeze. I-au fãcut o injectie si imediat s-a declansat o alergie cumplitã. Picã carnea de pe ea… Au dus-o la sectia ATI si o tin cu aparatele. Am vorbit cu cadrele medicale sã o mutãm la un alt spital, însã mi s-a spus cã nimeni vrea sã o primeascã. Eu mã întreb, oare de ce nu vor sã o primeascã? Au gresit cei de la Bârlad cu ceva si nimeni nu-si asumã responsabilitatea? Pe de altã parte, din moment ce plãtim asigurãri la sãnãtate, de ce nu avem acces la tratament? De ce nimeni nu ne bagã în seamã?”, ne-a declarat revoltat Sorin Florea, sotul femeii. De aceeasi pãrere este si cumnatul Ginei Florea. Acestuia i s-a comunicat telefonic cã femeia nu va rezista mai mult de 24 de ore. „Am vorbit astãzi la telefon cu doctorita Cristina Todiroaie si mi-a spus cã e în stare gravã si cã nu crede cã rezistã pânã dimineatã. Pãi cum asa doamnã, cã a venit la dumneavoastrã pe picioarele ei? Te duci la tratament si ei te desfigureazã. Nu mai ai unde sã pui un vârf de ac pe corpul ei. Îi cade carnea de pe ea… Ce i-au fãcut? Am încercat cu sotul sã vorbim sã o transfere la un alt spital. Nici pomenealã, nimeni nu vrea. E clar cã si-au bãtut joc de ea si acum nu stiu ce sã mai facã. De aceea nu o primeste nimeni. Probabil le-au spus sã se spele pe cap dacã au gresit”, ne-a declarat Ionel Manea, cumnatul femeii.