INCREDIBIL : Martor amnezic la procesul politistului Mihai Vizitiu

DECLARATII…Procesul în care politistul Mihai Vizitiu este judecat dupã ce a omorât un tânãr cu pistolul din dotare, ia o întorsãturã cel putin ciudatã. La ultima sedintã, în fata judecãtorilor a ajuns martorul ocular al evenimentului. În loc sã povesteascã ceea ce a vãzut în ziua respectivã, martorul a spus o poveste ce a lãsat întreaga audientã cu gura cãscatã. A spus judecãtorilor cã nu-si mai aminteste nimic si si-a motivat amnezia prin faptul cã ar fi stat douã luni în comã. În schimb, declaratiile sale vor fi verificate de cãtre instanta de judecatã. De asemenea, martorul este cel care a dat o declaratie, în fata anchetatorilor, în faza de urmãrire penalã si a schimbat-o apoi, în momentul în care i-a fost schimbatã încadrarea juridicã a faptei pentru care este judecat acum politistul Mihai Vizitiu. Toatã povestea a început în urmã cu doi ani, în luna martie, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, soferul murind pe loc.

Situatie incredibilã, zilele trecute, în sala de sedintã a Tribunalului Vaslui unde se judeca procesul politistului Mihai Vizitiu, acuzat de omor. În fata magistratilor a ajuns si martorul ocular al evenimentului petrecut în luna martie, acum doi ani, în urma cãruia un tânãr de 27 de ani si-a pierdut viata. Martorul ar fi trebuit sã povesteascã ceea ce a vãzut în ziua respectivã, dar în fata judecãtorilor acesta a spus cã nu-si mai aminteste absolut nimic. Si-a motivat amnezia prin faptul cã ar fi stat în comã, timp de douã luni. Tinând cont de faptul cã martorul are o problmeã medicalã locomotorie mai veche, faptul cã ar fi stat în comã nu prea a stat în picioare în fata judecãtorilor, astfel cã instanta a hotãrât sã-i fie verificate cele spuse. De asemenea, martorul este cel care a dat o declaratie, în fata anchetatorilor, în faza de urmãrire penalã si a schimbat-o apoi, în momentul în care i-a fost schimbatã încadrarea juridicã a faptei pentru care este judecat acum politistul Mihai Vizitiu. Toatã povestea a început în urmã cu doi ani, în luna martie, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, soferul murind pe loc.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu

REMEMBER…Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost resuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar dupã mai bine de douã ore, a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns acum în atentia procurorilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns acum în boxa acuzatilor, a fost cel care l-a împuscat pe Adrian Munteanu. Conform declaratiilor martorilor, victima ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan, chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si, în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã în acel moment, dezasigurat. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu.