Încă trei cadre didactice și 10 fotbaliști, confirmați cu Covid

Numărul cadrelor didactice confirmate cu SARS-CoV-2 (Covid-19), în urma testării RT PCR înainte de începerea anului școlar a ajuns la 19. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, vineri, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv o învățătoare de la Școala Gimnazială Ilișești, o profesoară de la Școala Gimnazială Bosanci și o profesoară de la o școală privată din municipiul Suceava, Kids And Teens Learning Centre.

Tot în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv trei îngrijitoare, una de la Grădinița „Așchiuță” Suceava și două de la Școala Gimnazială Nr. 11 Suceava. O a treia îngrijitoare de la aceeași școală a fost luată vineri cu ambulanța și  dusă la spital, după ce i-a fost rău, prezentând simptome sugestive de boală.

Până la acest moment, 19 cadre didactice și 5 angajați din rândul personalului administrativ au fost descoperiți ca infectați cu noul coronavirus.

Au fost confirmați, de asemenea, cu SARS-CoV-2, zece fotbaliști – unul de la Foresta Suceava, opt de la Bucovina Rădăuți și unul de la Șomuz Fălticeni. Gabriela Băncilă a arătat că din anchetele epidemiologice a reieșit că jucătorul echipei Foresta nu a intrat în contact cu ceilalți membri ai echipei, iar cei de la Bucovina Rădăuți s-au infectat la antrenamente.

Gabriela Băncilă a precizat că numărul mare de cazuri noi raportat vineri, de 75, se explică prin aceea că „s-au pozitivat contacții carantinați ai celor depistați anterior pozitivi”. Pentru derularea cât mai rapidă a anchetelor epidemiologice pentru atât de multe persoane, angajații Serviciului de Epidemiologie al DSP Suceava vor lucra atât sâmbătă, cât și duminică. Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-09-12/Inca-trei-cadre-didactice-si-10-fotbalisti-confirmati-cu-Covid#ixzz6XpUlyZKH