Importanţa VACCINĂRII ANTIGRIPALE. Care este PERIOADA OPTIMĂ şi ce persoane sunt mai predispuse la boală

La începutul sezonului rece, cazurile de gripă se pot înmulţi cu rapiditate. Pentru a preveni aceste epidemii de gripă sezonieră, vaccinarea antigripală reprezintă cea mai eficientă soluţie. Medicul de familie Rodica Tănăsescu a vorbit, pentru RomaniaTV.net, despre importanţa acestui vaccin.

Gripa sezonieră este o boală virală contagioasă, care se manifestă sub forma unei epidemii în cursul lunilor de iarnă. Aceasta este una dintre bolile transmisibile cele mai curente şi răspândite şi o sursă importantă de morbiditate şi de mortalitate în toate ţările.

Orice persoană se poate îmbolnăvi de gripă, însă anumite categorii ale populaţiei au o sensibilitate crescută în faţa acestei boli. Printre acestea se află copiii, femeile însărcinate, persoanele instituţionalizate sau din colectivităţi, vârstnicii peste 65 de ani şi persoanele care suferă de boli cronice.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/importanta-vaccinare-antigripale-perioada-optima-si-ce-persoane-sunt-mai-predispuse-la-boala_247348.html#ixzz3nDPDksCO