Horoscopul politicienilor vasluieni | PAMFLET

Adrian Solomon – deputat PSD

De când ati studiat Dreptul, tare mult vã mai place shaorma. La conferintele de presã, în loc sã comunicati, pledati precum avocatii la barã. E bine cã vã mai luati o diplomã. Cã din iarnã, de când o sã rãmâneti fãrã slujbã la Parlament, pe la Muzeu, unde aveti postul pãstrat, nu o sã faceti multi purici. Noul stãpân o sã vã dea afarã de mânã cu Ramona. Dar pânã atunci mai e cale de trei shaorme de la Mustafa.

Aurel Cãciulã – deputat PSD

Tare mult vã mai pasã de judet, încât v-ati pus pe liste cu tot cu cãtel si purcel. Amantele mai lipseau de pe listã, cã în rest e toatã familia. Pânã si pe lacheul care vã scrie discursurile l-am zãrit printre candidati. Apoi, asta înseamnã sã fii mafiot! Stiti ce ar trebui sã faceti pentru campania lui Jan? Sã-l filmati la podul de la Crasna, cã si acestuia îi pasã de politicieni.

Gabriela Cretu – senator PSD

Îngrãmãdealã mare pe listele de la parlamentarele din iarnã. Acum vrea si Anuta, Ramona nu mai vorbim si au început si polifricii din partid cu pretentiile. Din pãcate locurile eligibile vor fi mai putine si unde mai pui cã o sã vrea si nevasta lui Titi de la Bârlad un post, mãcar de deputat. Asa cã vã dãm un sfat. Rupeti-le capul de pe acum, dacã vreti sã fiti sigur pe postul dumneavoastrã si al lui Tudorel. Dacã nu stiti cum, vã învatã Dana Budeanu.

Daniel Olteanu – deputat ALDE

În campania aceasta s-a dat drumul la sacul cu mâti. Vinovat e colegul dvs., Dan Material, care a deschis cutia Pandorei. Sã nu vã credeti curat, cã aveti si dvs. multi scheleti în dulap. Da’ nu ne lasã sefu, cã noi am vrut sã cotrobãim pe la o fabricã, unde cicã erau fete cucuiete plãtite regeste, doar asa cã vã cunosteau patronii pe dvs.

Doina Silistru – senator PSD

Bucurati-vã de ce v-a mai rãmas din mandatul acesta cã altul nu mai pupati de la Miticã. Dacã vã place la Senat, vã recomandãm sã treceti la Ponta. La Vaslui, a venit Silviu Predoiu sef în locul lui Bordeianu si e loc. Are nevoie omul de cineva de încredere din judet, care sã stie toate comunele. Nu ar fi rãu nici UDMR si apoi cu ei tot veti fi la Parlament ani buni de acum înainte.

Ana Birchall – deputat

Dacã si anul acesta, dupã alegerile locale o sã mai fiti din nou pe liste la Vaslui, chiar cã sunteti cea mai tare din parcare. Poate nu la PSD, dar n-ar fi rãu sã încercati ALDE sau PNL-ul. Sunt bãieti faini si acolo, usor de încãlecat. Si acum ar fi nevoie de dvs. la Vaslui. Jan ar avea nevoie de o mãmicutã sã-l steargã la fundulet, cã de când a început campania, emotiile s-au mãrit.

Dumitru Buzatu – președinte CJ

Interesant e cã acum candidati sub sloganul inventat la noi la redactie. Acum 12 ani când l-am creat pe Jan Ciupilan, ati spus cã e infantil si fãrã sens. Acum vãd cã l-ati luat de bun. Meritãm si noi o sticlã de whisky, nu cã ne-am supãra cã ne-ati furat ideile, ci poate ne enervãm si vã votãm pe dvs. „Îmi pasã de judetul meu!” vi se potriveste mai mult dvs., decât lui Jan, fiindcã într-adevãr ati transformat Vasluiul în propria feudã. Nici musca nu zboarã fãrã carnet rosu de partid.

Mircea Gologan – prefect

Covid-ul vã dã de furcã. Ati reusit sã-l bãgati la Bârlad, la izolare, pânã si pe Preasfintitul Ignatie. Stiti cã si fostii dvs. colegi de la Finante au probleme. E plin de Covid si tare suntem îngrijorati cã seful de la Finante îl va pune sã plãteascã impozite si atunci sã-l vezi cât de agresiv va fi.

Dumitru Ciomaga – subprefect

V-au venit buletinele de vot. Multe tare! Ia, verificati cu atentie la Dan Marian, sigur nu e gresit numele? Cã unii prin judet îi spun altfel si de vor sã-l voteze, sã stie unde-l cautã. La viteza cu care au fost fãcute buletinele, sã nu cumva sã le fi încurcat: candidatii între comune sau comunele între ele. Nu de alta, dar sã nu iasã scandal si sã zicã unii cã din cauza dvs. au pierdut alegerile.

Vasile Pavãl – primar Vaslui

Nu vã asteptati la o ofensivã atât de puternicã din partea PNL-ului. Credeati cã în aceste alegeri o sã le traversati ca Vodã prin lobodã, dar iaca nu-i asa. Tineretul are alt zvâc, mentalitãtile s-au schimbat, iar electoratul dvs. e în scãdere masivã. Ce ne-am mai distra sã se încingã lupta pe final, iar diferenta de scor între dvs. si Polak sã fie foarte micã, ca sã stati cu inima în gât pânã la numãrãtoarea finalã.

Dumitru Boros – primar Bârlad

Contracandidatul dvs. e tare. Danseazã, face bors de peste, se trage cu trotineta, numai ce trebuie nu face. De exemplu, sã spunã adevãrul. Toatã lumea se întreabã de ce mai candideazã, dupã ce a scãpat de bulãu ca prin minune? Vã spunem noi. E împins de cei care sunt în spatele lui si pe care dvs. i-ati scos de la conducta cu bani de la Primãria Bârlad.

Ioan Ciupilan – primar Huși

Tare ne mai place cum explicati dvs. oamenilor ce tare vã mai pasã de orasul dintre vii. NE plânge inima nu alta. Noi credem cã, de fapt, vã pasã numai de dvs. si de câtiva din jur, cã altfel orasul ar fi arãtat ca unul european. Apropo, pe dvs. când vã vedem la emisiunile de pe Facebook ale lui Dan Marian? Cã tare ne-ar mai place sã vã vedem cum vã dati de ceasul mortii sã le spuneti husenilor cât de cinstit mai sunteti.