Horoscopul politicienilor vasluieni

  Deputat Florin Ciurariu – PNL berbec, porc

  Pãcat cã de ziua dvs. ati stat la Bucuresti, desi nu mai aveati program în Parlament. Vã asteptau cu totii în colegiu, mai ales primarul din Bãcesti, care n-ar rata pentru nimic în lume un sprit cu un prieten drag. Dezamãgiti au fost si ziaristii ale cãror gâtlejuri uscate sperau într-o minune. Aveti timp sã vã reabilitati, fiindcã toti acestia sunt de cursã lungã si ar bea câte ceva în fiecare zi.

  Senator Nelu Tãtaru – PNL Balantã, sobolan

  Aveti de dat un mini-test electoral la Dimitrie Cantemir, o comunã din colegiul dvs. Desi a fost cu primar PSD acesta poate deveni o comunã liberalã, mai ales cã edilul numit interimar a e al dvs. Acum se va vedea priceperea dvs. în ale politicii. Mai întâi în alegerea candidatului si mai e de vãzut dacã alegerea fãcutã va fi si validatã de electorat. Acum mai rãmâne de vãzut când se vor face alegerile.

  Senator Gabriela Cretu – PSD Capricorn, sarpe cu ochelari

  Mã mir cum de ati rãbdat si nu i-ati închis gura Ramonei, care a clempãnit si a întins de-o gumã cât a tinut simpozionul la muzeu. Noi vã stiam ca pe un intelectual rasat, care atunci când e vorba de culturã sunteti foarte severã, atât cu interlocutorii, cât si cu decorul. Culmea e cã Ramona a tinut sã se facã de râs pânã la capãt si a mai tinut si-un discurs de genul „Pe mine mã cheamã Sorel/ Sunt ciumeg si am capul chel!“

  Deputat Tudor Ciuhodaru – PP-DD Capricorn, cocos

  De la o vreme ati devenit si impresar de ziar. Bucuros cã apãreti gratis prin niste fituici în Iasi, în compensare v-ati oferit sã le gãsiti tinere talente în Bârlad, fiindcã de când s-a vorbit de regionalizare, ziarele din Iasi se considerã îndreptãtite sã devine si mai extinse. Noi creddem cã nu stãpâniti deloc acest talent si vã dãm un sfat. Nu vã bãgati nasul acolo unde nu vã pricepeti.

  Deputat Adrian Solomon – PSD, taur, vulpoi

  Acum sã vã vedem cât de bine stiti sã negociati. S-a scos la bãtaie functia de subprefect. Uneperistii nu au ridicat nicio pretentie, asa cã aceastã functie va fi a PSD-ului. De Bârlad sau de Vaslui, rãmâne de vãzut. Tinerii pesedisti din Vaslui, condusi de Tudorel, au si fãcut nominalizarea. Veti sta cu mâinile în sân sau veti sãri la gâtul pupilului lui Buzatu. Ar da bine la CV sã aveti în Prefecturã un bârlãdean.

  Deputat Victor Cristea, PSD, lenes (vezi Discovery Channel)

  Vine vara cu temperaturi ridicate si dvs. sunteti stresat cã în beciul de sub vilã se vor face 19 grade. Chiar dacã ati modificat structura canalizãrii de pe strada Andrei Muresan, pentru a vã face un beci adânc si rãcoros, se pare cã zeul Bahus, supãrat cã nu i-ati adus ofrada, nu v-a dat aceastã satisfactie. E nasol sã bei cu prietenii si sã transpiri.

  Dumitru Buzatu – PSD, presedinte CJ Vaslui Leu, sobolan rosu

  L-ati luat pe Bichinet sã-i arãtati tara lui Suleiman Magnificul. Nu stim ce a înteles acesta, dar se uitã cam circumspect la dvs. si se cam fereste sã scape sãpunul pe jos la dusuri. Nu vrea sã mai pãteascã ca acum câtiva ani, în Deltã, când a plecat ca ars de pe barcã si striga: Lãsati-mã în pace bulangiilor!

  Andrei Puicã – prefect, vãrsãtor, sobolan rosu

  V-ati luat rolul foarte în serios de când sunteti prefect. Parcã si institutiile din subordine s-au conformat. Ca prin minune, un echipaj de pompieri pãzeste zi si noapte Casa Armatei, cicã pentru a scurta timpii de interventii în caz de urgentã în centrul orasului, iar jandarmii si SRI sunt pe pozitii la Pungesti. Halal asa organizare înfioarã pe oricine încearcã sã se punã cu organu.

  Vasile Mihalachi – PSD, vicepresedinte CJ, taur, buldog bãtrân

  Pentru cã ati rãmas singurul sef din judet, v-ati tras ochelarii de soare pe care-i purtati pe vremea când erati presedinte si ati pornit în inspectii. Si sedinta de CJ a fost scurtã, fiindcã dvs., de acum la vârsta pensionãrii, vã grãbiti. Nici cei de la Tribunal nu au avut curaj sã vã mai cheme la vreun termen. Asteaptã sã se întoarcã Buzatu si pe urmã vor trece la treabã.

  Vasile Pavãl, primar Vaslui, Bou, vãrsãtor

  Ati petrecut ultima zi de odihnã. Treburi multe vã asteaptã la Primãrie, dar cea mai arzãtoare e cea legatã de clubul de fotbal. Chiar dacã nu e treaba dvs., ar trebui sã chemati pãrtile la o discutie, fiindcã tindem sã ne facem de tot râsul. Echipa de fotbal e cel mai puternic promotor al orasului si acum trece printr-un moment delicat. Adevãratele caractere se vãd în situatii de crizã, fiindcã atunci când la FC Vaslui curgea laptele si mierea cu totii rupeau lojile tribunei oficiale.

  Titi Constantinescu - primar Bârlad, Vãrsãtor, rãtoi gripat

  A dat Dumnezeu si ati ajuns la momentul mult visat: începerea canalizarii în cartierele Munteni si Podeni. Nu stim ce constructori le vor executa, fiindcã firesc nu s-a tinut licitatia, dar noi bãgãm mâna în foc pentru cineva. Nu suntem mentalisti, însã Cristina stãpâneste aceastã artã si-i influentezã pe cei din comisia de licitatie si, de fiecare datã, câstigã cine trebuie. Ar trebui si DNA sã aibã mentalistii sãi.

  Ioan Ciupilan, primar Husi, Peste, sarpe

  Ultima comedie în CL Husi: consilierii PDL si-au pus bani deoparte pentru a turna un show de zile mari, care-l au în rolurile principale pe Dogaru- hot de gaze, Liviu cel istet si Bârsan zis si Bahus. Noi zicem sã alocati suma pentru acest spectacol inedit, fiindcã o sã iabã o audientã bunã. Trebuie sã-i vadã husenii cum se fac de râs.