GLOATA LUI MARIAN, LA PNL! (foto)

Au venit la negocieri, cu cãtel si purcel

GASCÃ Senatorul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a venit ieri la prima sedintã de negocieri cu liberalii în fruntea unei echipe formatã din slugile lui credincioase. Docili, în spatele senatorului Marian au intrat în sediul PNL persoane cu care acesta a fãcut echipã în ultimii ani, printre care fostul prefect Ciprian Iftimoaei, Ionut Ghetãu, consilier judetean, Dan Cain, de la Murgeni, Mihai Ponea, de la Vaslui, sau bârlãdeanul Corneliu Plesu. Asa cum s-a învãtat sã facã peste tot pe unde a fost, a venit în sediul PNL cu tupeu, bãtând cu pumnul în masã. Marian a cerut liberalilor sã-i facã pe consilierii locali PNL sã colaboreze cu consilierii PDL, chipurile pentru a dãrâma majoritãtile actuale. S-au înregistrat si situatii pe care senatorul Marian nu le-a anticipat. Organizatia liberalã de la Husi a spus un „Nu” hotãrât fuziunii, prin consilierul judetean Radu Bobârnat, spun surse din interiorul sedintei. Liberalii vasluieni care nu doresc fuziunea asteaptã Congresul PNL, dupã care, o parte, ar putea sã treacã la aripa Tãriceanu, printre acestia fiind si o parte dintre primarii liberali. Desi nu au fost trecuti în comisia de negociere, la sedinta de ieri au participat si senatorul Nelu Tãtaru si deputatul Dan Bordeianu, care nu au luat cuvântul.

Cu jumãtate de orã înainte de ora programatã pentru reuniunea cu PDL, adicã ora 18.00, liberalii s-au întrunit într-o sedintã de partid, pentru a vedea ce vor discuta cu democrat-liberalii lui Marian. În acest timp, liderul PNL de la Husi, Liviu Iacob, se tot agita pe afarã si vorbea de zor la telefon. La sediul PNL era destul de liniste, iar membrii comisiei de negociere îsi vedeau de treabã. Ca la un semnal, cu douã-trei minute înainte de ora 18.00, la sediul liberalilor si-au fãcut aparitia tot felul de masini de teren si limuzine, din care au coborât, pe rând, sefii PDL: senatorul Dan Marian si omul lui de încredere din Husi, Cãtãlin Dogaru, fostul prefect Ciprian Iftimoaei, strategul de serviciu din PDL Vaslui, Mihai Ponea, Alexandru Curelaru, Corneliu Plesu, Dan Cain, Marius Arcãleanu, Mihai Cehan, Ionut Ghetãu. Ponea, care tinea în mânã câteva hârtii, s-a consultat câteva secunde cu senatorul Marian, dupã care membrii PDL au intrat în sediul liberalilor. Imediat dupã aceea, la PNL au sosit si senatorul Nelu Tãtaru si deputatul Dan Bordeianu, care au intrat grãbiti în sediu.

Liberalii din Husi nu prea ar vrea fuziunea. Cei din Bârlad îi vor pe pedelisti!

„Nu sunt de acord cu fuziunea în acest moment. Poate, în 2016, mai încolo, dar nu acum”, ar fi spus Radu Bobârnat, consilier judetean PNL, în timpul sedintei. Este clar cã, în PNL Vaslui, lucrurile nu sunt deloc calme. Existã mai multi liberali, printre care si primari ca Vasile Puiu, de la Vetrisoaia, care nu doresc sã conlucreze cu Dan Marian si clica sa. De partea cealaltã, conform unor surse, liberalii din Bârlad sunt încântati de perspectiva fuziunii cu PDL si formarea unui pol de dreapta. Surse din cadrul sedintei spun cã Dan Marian ar fi venit decis la sedintã, cu tupeu, având trei cerinte clare de la PNL: crearea unor grupuri comune de consilieri PDL-PNL, în Consiliile locale si Consiliul Judetean, un comunicat de presã care sã exprime unitatea celor douã partide si împãrtirea principalilor lideri din cele douã partide pe colegiile parlamentare. Nici senatorul Tãtaru si nici deputatul Bordeianu nu au luat cuvântul în sedintã, asistând la circul fãcut de Marian. Liberalii, prin deputatul Florin Ciurariu, au cerut un rãgaz pentru a trece la urmãtorul pas, pânã dupã Congresul partidului, forul care va decide pasii care vor fi urmati în vederea fuziunii cu PDL. Se pare cã, în fata unui asemenea argument, Dan Marian nu a mai avut nimic de comentat. Totusi, senatorul nu s-a putut abtine sã nu le atragã atentia liberalilor asupra unor situatii în care grupurile de consilieri PNL-PDL nu functioneazã, dând drept exemplu Consiliul Local Vaslui, acolo unde liberalii voteazã toate proiectele alãturi de PSD.

Iatã comunicatul oficial al sedintei de la sediul PNL!

„Joi 19 iunie, la sediul Filialei Teritoriale a Partidului National Liberal Vaslui, a avut loc primã întâlnire comunã a organizatiilor judetene a celor douã formatiuni politice, PNL si PDL, în vederea stabilirii principiilor care vor sta la baza fuziunii. Delegatiile care au participat la discutii au fost conduse de presedintii organizatiilor judetene ale celor douã partide, deputatul liberal Florin Ciurariu si senatorul democrat-liberal Dan Marian. În urma întâlnirii, s-a decis constituirea unor echipe comune de lucru la nivelul fiecãrei localitãti, constituirea de grupuri comune în consiliile locale, precum si la nivelul Consiliului Judetean Vaslui.

Una dintre concluziile întâlnirii dintre cele douã echipe a fost cã toate actiunile si demersurile politice privind crearea unui puternic partid de dreapta vor avea sustinerea celor douã filiale vasluiene” – comunicat oficial al biroului de presã PNL Vaslui