Fost director al spitalului Murgeni, medicul Auraș Margină, a încetat din viață!

Auraș Margină

TRIST… O veste șocantă a cutremurat în această după amiază orașul Murgeni și întreg colectivul de cadre medicale al Spitalului de Psihiatrie din localitate! Medicul Auraș Margină, cel care a condus aproape 16 ani destinele acestei instituții, un renumit psihiatru, a încetat din viață astăzi, la un spital din Ploiești, unde lucra din 2008. Doctorul Margină a suferit de o boală galopantă, care i-a curmat viața în doar câteva zile.

Medicul Auras Margină a lucrat la Spitalul din Murgeni din 1990, iar din 1992 și până în 2008 fost managerul instituției. Născut la 26 februarie 1954, în comuna Tăriceni, la câțiva kilometri de municipiul Ploiești (județ Prahova), medicul Margină a iubit nespus locul unde a început să practice meseria de psihiatru. A făcut din spitalul Murgeni un loc unde bolnavii psihici erau îngrijiți cu dăruire. A lucrat mult timp și în Spitalul Municipal „Elena Beldiman” unde a asigurat gărzi la secția Psihiatrie. Are doi copii, un băiat și o fată. Soția este și ea un psiholog apreciat în Ploiești, iar fiica sa este medic chirurg, specialitate chirurgie plastică reparatorie, la un spital din București.

„Suntem bulversați cu toți! Am lucrat personal cu doctorul Auraș Margină nu mai puțin de 14 ani! Incredibil! Nu îmi revin, avea doar 66 de ani și era un om pe care nu îl știam bolnav! Ce s-a întâmplat nu știu, pentru că din 2008 a plecat la Ploiești, locul său natal, unde a lucrat ca medic psihiatru la Spitalul Militar. Suntem alături de familie transmitem sincere condoleanțe soției sale și copiilor! Dumnezeu să-l ierte!” a spus actualul manager al Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, ec. Ionel Carp.

„A fost un om deosebit, cum rar mai întâlnești. Un caracter puternic ce a influențat în bine o comunitate întreagă. Dacă nu era el, spitalul din Murgeni nu ajungea ce este acum, a luptat mult pentru această instituție, iar Murgeni a fost locul lui de suflet. Dumnezeu să-l ierte! Va rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna”, a spus cu lacrimi în ochi Viruca Secan, jurista notariatului din orașul Murgeni, căruia medicul Margină i-a botezat fetița.

Dumnezeu să-l ierte!