Fetiţă bătută de mama beată, luată de autorităţi

Întâmplare şocantă petrecută într-un sat din comuna Gohor, unde o fetiţă, în vârstă de 7 ani, bătută de mama sa (foto), beată, a fost luată de acasă de poliţişti şi de asistentul social din sat. Totul s-a întâmplat după ce un vecin, alertat de plânsetele copilei, a ieşit şi a văzut că aceasta fusese bătută şi era alungată în curte. Mama fetei era băută şi pe imagini se vede că abia se ţine pe picioare. „Cât ai băut astăzi? Dumnezeu şi Maica Domnului! Stai bre cuminte! Bre, cu poţi să baţi un copil în halul ăsta, de abia mergi pe picioare“, îi reproşează femeii cel care a filmat.

Copila este acum preluată în regim de urgenţă de autorităţi, nu voia să se întoarcă la mamă. Le-a spus asta şi celor de la centrul de plasament unde a fost dusă. „Copilul a fost evaluat şi consiliat psihologic şi în acest moment ne aflăm în etapa de evaluare iniţială a cazului. Fetiţa este speriată şi şi-a exprimat opinia că nu îşi doreşte să meargă la mamă”, a explicat Tania Calcan, DGASPC Galaţi. Potrivit legii, cât se află în regim de plasament de urgenţă, drepturile parentale sunt suspendate. Instanţa va decide dacă mama va fi sau nu decăzută din drepturi. Oricum, asistenţii sociali vor căuta o cale să plaseze copilul în familia extinsă.

Poliţiştii anchetează şi ei acest caz. „Poliţiştii Secţiei 6 Politie Rurală Tecuci au fost sesizaţi, prin 112, la ora 19.50, de un bărbat, din comuna Gohor, sat Poşta, cu privire la faptul că o femeie din aceeaşi localitate şi-a agresat fiica, o minoră de 7 ani. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că femeia respectivă se afla sub influenţa alcoolului, minora fiind găsită în curtea imobilului. În prezenţa asistentului social din cadrul Primăriei Gohor, minora a fost condusă şi internată într-un centru de primire minori“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi….https://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/fetita-batuta-de-mama-beata,-luata-de-autoritati-video.html