Femeie în scaun cu rotile, salvatã de medicii huseni

RECUNOSTINTÃ….. Internatã în Spitalul Husi, sãptãmâna trecutã, într-o stare destul de gravã, Mihaela Pascar, femeia din satul Epureni, imobilizatã în cãruciorul cu rotile, a cãrei poveste de viatã a impresionat cititorii de curând, a trecut razant pe lângã moarte. Afectatã de o rãcealã puternicã, Mihaela, un pacient special, datã fiind artrogripoza congenitalã de care suferã, a fost salvatã în ultima clipã. Externatã ieri, Mihaela Pascar vrea sã le multumeascã atât medicului Luana Butiuc, dar si celorlalte cadrele medicale, care, spune ea, au avut un comportament pe care nu îl va uita: “Vreau sã le multumesc din tot sufletul. Din cauza bolii mele, am fost în multe spitale din tarã, dar modul în care am fost tratatã aici de medicul Luana Butiuc, cea care m-a salvat, felul în care s-au purtat asistentele si infirmierele, curãtenia din Spital si chiar mâncarea primitã, eu nu am mai întâlnit nicãieri”, spune Mihaela.

Femeia din satul Epureni, comuna Duda Epureni, imobilizatã de-o viatã întreagã în cãruciorul cu rotile, ca urmare a unei boli din nastere, a ajuns pe 29 ianuarie la Spitalul din Husi, într-o stare destul de gravã. Mihaela a fost luatã cu salvarea de acasã, cãci avea dureri, febrã si aproape nu mai putea respira. A ajuns, în jurul orelor 21:00, la camera de gardã, fiind preluatã de medicul Luana Butiuc, specialist în boli infectioase. Alãturi de ea era sotul, Ionut, cel care o îngrijeste. În lipsa lui, un astfel de pacient ar fi fost o provocare pentru cadrele medicale. Femeia, pe lângã faptul cã era complet imobilizatã, suferã si de obezitate. “Eu si acum cred cã doamna doctor Luana Butiuc m-a salvat de la moarte. Imediat cum am ajuns la dumneaei, mi-a pus mascã de oxigen, cãci eu nu puteam aproape deloc respira. S-a îngrijit de mine si nu m-a lãsat. Vãzându-mi situatia, m-a dus într-o rezervã, cãci, dacã eram lãsatã în salon cu alti bolnavi, poate cã as fi deranjat, Ionut trebuind sã mã schimbe…”, povesteste Mihaela. Aceasta spune cã medicul Butiuc, de fiecare datã când trecea prin dreptul salonului, se uita spre ea si o înteba cum se simte. “Un om tare bun este doamna doctor Luana Butiuc. Vreau sã le multumesc si ei, dar si doamnelor asistente, infiermiere. Toatã lumea s-a purtat frumos. Poate cã unii se întreabã de ce multumesc, dar eu le spun cã am fost în multe spitale si acolo e cu totul altã treabã. Dacã te vede mai bolnav, nici nu se uitã la tine. Zice, ce mai vrea si asta? Dar aici, la Husi, am întâlnit oameni buni”, povesteste Mihaela.

I-au dat si lui Ionut o farfurie de mâncare

Femeia sustine cã si conditiile sunt dintre cele mai bune. “Era un pat care, cu ajutorul unei manivele, se putea ridica, iar pentru una ca mine era minunat. Cã Ionut mã putea ridica în sezut, fãrã sã se mai chinuie el. Dacã ar avea cineva un astfel de pat, sã ne doneze, i-am multumi din inimã. Apoi, curãtenia din Spital este exemplarã. Adevãrul este cã noi doi, vãzând cât de curat este, ne-am strãduit sã tinem la fel, iar doamnele ne-au lãudat, cã pãstrãm curat”, spune pacienta. Aceasta povesteste ceea ce a emotionat-o cel mai mult, în raport cu medicul Luana Butiuc. “Ceea ce m-a impresionat a fost faptul cã doamna doctor le-a spus doamnelor infirmiere cã chiar dacã Ionut, sotul meu, nu este internat, sã îi dea si lui câte o farfurie de mâncare. Asta a fost pentru mine dovada cã dânsa nu este doar un doctor foarte bun, dar si un om cu suflet mare”, este convinsã Mihaela Pascar. Ieri a fost externatã din Spitalul Husi, întrucât medicul i-a spus cã, dat fiind faptul cã este într-o stare bunã, spre vindecare, mai bine urmeazã încã 4 zile de tratament acasã, cãci la Spital vin multe persoane rãcite, si sã nu existe complicatii.