Fãrã pasi gresiti!

Doar victoria ne tine în cursa EL

O SINGURÃ VARIANTÃ…Pentru a râmâne în lupta pentru locul patru, ultimul care duce în Europa League, galben-verzii nu au voie sã piardã punctele puse în joc în aceastã searã. Confruntarea nu va fi deloc usoarã având în vedere cã pe „Municipal” vine FC Botosani, o echipã care în ultimele douã etape a obtinut tot atâtea victorii.

Jucãtorii antrenati de Liviu Ciobotariu si-au îndeplinit obiectivul în meciul de la Constanta, obtinând a patra victorie din acest sezon, scor 1-0 cu Sãgeata Nãvodari. Profitând de înfrângerea Pandurilor la Giurgiu, vasluienii au urcat pe locul 5, la egalitate de puncte cu Dinamo, ocupanta ultimului loc ce duce în Europa League. „Galben-verzii” au un program accesibil în urmãtoarele patru etape, urmând sã întâlneascã doar echipe angrenate în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Primul adversar va fi FC Botosani, echipã în fata cãreia FC Vaslui a pierdut în tur, scor 0-1. Antal & co si-au luat revansa în Cupa României si cu sigurantã vor încerca sã batã si azi, pentru ca la finalul etapei sã aibã acelasi numãr de puncte cu Dinamo. Nu va fi deloc usor, având în vedere cã FC Botosani vine dupã douã victorii consecutive, obtinute, ce e adevãrat, pe teren propriu. În urma celor sase puncte câstigate de la reluarea campionatului, bãietii lui Grozavu au urcat pânã pe locul 12 în clasament si sperã ca în urma confruntãrii din aceastã searã sã continue urcusul.

Declaratii:

Liviu Ciobotariu, antrenor FC Vaslui: „Întâlnim o echipã în revenire de formã, are un moral bun, care vine la Vaslui dupã douã jocuri câstigate. O echipã care, statistic, se luptã pentru evitarea retrogradãrii, însã un asemenea joc e destul de periculos, mai ales cã fiecare meci pentru Botosani înseamnã o sansã de salvare de la retrogradare. Pentru noi e important sã mentinem acelasi ritm, sã câstigãm cele trei puncte puse în joc. Am mare încredere în jucãtori cã vom reusi acest lucru.”

David Lazãr, portar FC Botosani: „Sperãm sã obtinem mãcar un punct. Dacã vom avea aceeasi determinare ca la meciul cu Brasov, cred cã vom obtine toate cele trei puncte. Vasluiul nu mai este o echipã de speriat cum era cu Sânmãrtean, Wesley, Adailton. Este o echipã de mijlocul clasamentului. Ar fi important pentru noi sã continuãm seria asta pentru cã pe urmã pentru noi urmeazã meciul cu Viitorul pe care trebuie sa-l cîstigãm”

Cheia meciului:

În aceastã searã, pe Municipal se întâlnesc douã echipe cu defensive total diferite. În timp ce FC Vaslui are cea mai bunã apãrare de pe teren propriu, cu doar 3 goluri încasate în acest sezon, nu acelasi lucru se poate spune si despre adversari. FC Botosani a încasat în ultimele 6 meciuri din deplasare nu mai putin de 18 goluri.

Echipe probabile:

FC Vaslui: Cerniauskas, Celeban, Balaur, Ortiz, Musat, Madson, Razzotti, Antal, Abelairas, Viveiros, Temwanjera

FC Botosani : Lazãr, Patache, Oltean, Ivanovs, Acsinte, Tincu, Vasvari, Croitoru, Hadnagy, Vertelis, Stojkov