Eugen Tomac, președintele PMP, la Vaslui: „suntem singurul partid care are în Statut drept obiectiv reîntregirea țării”

VIZITĂ… Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) a ajuns ieri la Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă în care au fost prezentați doi dintre candidații partidului la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie: Romulus Buhăescu – candidat la Senat și Oleg Bodrug – Camera Deputaților. Aceștia au explicat, totodată, proiectele și măsurile cu care vor veni în Parlamentul României, precum și cum vor reîntregi România. „Suntem singurul partid din România care are în statutul său drept obiectiv de țară unirea Republicii Moldova cu România și încercăm să o facem prin fapte. Mă bucur că echipa PMP Vaslui l-a înfiat din mers pe domnul Bodrug, un om dedicat faptele și proiectului de apropiere a Moldovei de România. Pentru a întări încrederea în acest proiect avem nevoie de gesturi concrete, tocmai de aceea mă bucur că a fost tratată cu deschidere propunere de a avea printre candidați și români de peste Prut. De altfel, suntem singurul partid care a promovat foarte mulți români din Basarabia pe listele electorale”, a transmis președintele PMP.

De asemenea, acesta a vorbit și despre liderul filialei județene Vaslui, Romulus Buhăescu, candidat la Senat: „Domnul Buhăescu este o tânără speranță a politicii românești, o spun în sens bun, pentru că este un om muncitor și mi-aș dori foarte mult să reușim să facem un scor foarte bun, care să ne permită să trimitem chiar doi parlamentari la București. Noi suntem realiști, le-am spus colegilor mei, marea majoritate a mandatelor vin la redistribuire, astfel că toți intră cu șanse mari de a obține mandatul. ~i rugăm pe toți cetății județului Vaslui să cântărească foarte bine atunci când dau votul, pentru că traversăm o perioadă foarte grea, pe care nu am mai trăit-o. Nu am mai făcut campanie electorală într-o pandemie și cred că dincolo de nemulțumiri, de neașteptări, există o chestiune extrem de sigură, și anume că după 6 decembrie toți decidenții trebuie să conștientizeze că singura soluție pentru a mișca lucrurile înainte trebuie să găsească un consens pe temele mari. PMP va merge la guvernare cu un mesaj clar: nu putem lăsa sistemul de sănătate să se afle în același stadiu și peste 10 ani sau peste 15”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

PMP cere reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale

Apoi, președintele Mișcării Populare a prezentat câteva dintre măsurile cu care echipa sa va merge în Parlament: publicarea online a tuturor contractelor și facturilor instituțiilor publice, care va opri risipa banilor publici, reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor pentru veteranii de război, invalizii de război și văduvele acestora, impozit zero pe întreg anul 2021 pentru antreprenorii din domeniul HORECA și o nouă lege a sănătății. „PMP a depus în Parlament un proiect de lege privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate redactat de cei mai buni specialiști ai României în managementul sănătății”, a transmis președintele Tomac. ~n domeniul educației, echipa PMP propune dezvoltarea unui program național de modernizare și construcție pentru creșe și grădinițe conform noilor cerințe de distanțare fizică, la standarde europene, inclusiv cu surse de energie verde, dotarea cu aparatură digitală a unităților școlare-laboratoare, biblioteci, săli de clasă și internet și transport gratuit în fiecare școală. „In afară de proiectul național, bazat pe cei trei piloni – credință, sănătate și educație – venim și cu proiecte care vor ajuta Vasluiul să se dezvolte din punct de vedere economic. Astfel, sunt încă 33 de miliarde de euro alocați pentru reducerea emisiilor de carbon, iar județul Vaslui are resurse foarte importante pentru a atrage astfel de investiții”, a transmis Romulus Buhăescu, președintele PMP-filiala Vaslui.

Oleg Bodrug candidează la Camera Deputaților pentru a-și putea îndeplini visul: unirea României cu Rep. Moldova

Oleg Bodrug, candidat la Camera Deputaților, a vorbit despre motivele care l-au determinat să candideze la alegeri, precum și despre colaborare din trecut cu noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu: „Am tot fost întrebat în această perioadă de ce candidez pe listele PMP. Sunt cel puțin două argumente de ordin personal, primul este acela că PMP este unicul partid, care are scris în statutul său reunirea celor două state românești, iar al doilea motiv este încrederea pe care o am în președintele acestui partid, domnul Eugen Tomac, și în echipa sa. O altă întrebare des adresată este <de ce România?>. Eu răspund, de obicei, <de ce nu România?>. Din ’91 sunt aici, în România, am dezvoltat afaceri, plătesc impozite, și nu puține, părinții și bunicii mei sunt născuți în regatul României, am tot dreptul să particip și să fac unirea, să particip în tot ce înseamnă Vaslui, pentru că e primul județ de la frontieră. Victoria Maiei Sandu este victoria tuturor, victoria noastră, un aer proaspăt și în Basarabia, și aici. Cu doamna Potîng (n.r. Tatiana Potîng, coordonatorul campaniei PMP în Vaslui) am făcut parte din conducerea Moldovei, eu în Parlament, iar dumneaei în Guvern, o perioadă a fost subalterna Maiei Sandu la ministerul Educației (2009-2013), iar apoi viceprim-ministru (2013-2015), șefa Maiei Sandu, pentru că avea în gestiune mai multe ministere. Cea mai mare realizare pe care am avut-o în acea perioadă a fost semnarea acordului de asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană, sunt sigur că următoarea realizare va fi reîntregirea statelor României. Asta îmi doresc, tocmai de aceea suntem în această echipă”, a declarat Oleg Bodrug.

Material electoral realizat de Vremea Nouă, la comanda PMP Vaslui. CMF 11200012.