Elisabeth Raţiu, soţia lui Ion Raţiu, a murit. Avea 94 de ani

Elisabeth Rațiu, soția lui Ion Rațiu, a murit, miercuri, la vârsta de 94 de ani. Anunțul a fost făcut pe Facebook și pe site-ul Centrului Rațiu pentru Democrație.

„Anunţăm cu profundă tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Elisabeth Raţiu, soţia lui Ion Raţiu. Odihnească-se în pace!“, este mesajul postat pe Facebook de Centrul Raţiu pentru Democraţie.

Elisabeth Raţiu locuia în Londra. Trupul acesteia va fi incinerat, iar în luna noimebrie se va realiza o ceremonie la Biserica St James din Piccadilly.

Elisabeth Rațiu a fost una dintre susținătorii democratizării României, iar la ultimele alegeri prezidențiale, acesta a fost emoționată până la lacrimi de dorința românilor din Londra care au stat la coadă pentru a vota.

Ea a provenit provenit din familia Pilkington, o mare familie de industriaşi din nordul Angliei, şi l-a întânit pe Ion Raţiu în anii ’40 la Universitatea Cambridge.

Am fost o fată foarte romantică şi am vrut să am o viaţă interesantă, cu un om interesant. M-am îndrăgostit de un bărbat care a împlinit visele mele şi, într-un fel, Ion a îndeplinit visele pe care nici nu le-am visat. Nu m-am plictisit niciodată lângă el„, a declarat Elisabeth în anul 2000, pentru un film documentar despre viaţa lui Ion Raţiu.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/sotia-lui-ion-ratiu-elisabeth-a-murit-avea-94-de-ani_320878.html#ixzz4NXswMfm2