Eliminarea pensiilor speciale nemultumeste politistii, grefierii si angajatii penitenciarelor

SUPÃRATI… Au fost ore întregi de discutii aprinse, ieri, în Comisia de Muncã din Camera Deputatilor, pe subiectul eliminãrilor pensiilor speciale. Reprezentantii penitenciarelor , ai grefierilor si ai politistilor au amenintat cu proteste masive, greve si demisii dacã pensiile speciale vor fi eliminate.

Au fost dezbateri aprinse în Comisia de Muncã din Camera Deputatilor, acolo unde reprezentantii penitenciarelor au anuntat cã mii de angajati vor sã îsi dea demisia dacã se eliminã pensiile speciale. „Avem un minus de aproape 8.000 de salariati. Mâine, dacã intrã în vigoare, dacã anuntati cã va intra în vigoare aceastã lege, 2000 de salariati din penitenciare pleacã”, a avertizat un reprezentant al angajatilor din penitenciare.

Scandal este si în rândul grefierilor care anuntã prosteste

„Abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate va genera masive miscãri de protest, care vor conduce pânã la blocarea totalã a activitãtii în instante si parchete. Fãrã grefieri nu se poate înfãptui justitia. Personalul auxiliar de specialitate din instante si parchete beneficiazã de dreptul de pensie de serviciu, nu de pensie specialã, în fapt, fiind vorba despre o pensie ocupationalã, astfel cum este denumitã în Uniunea Europeanã. Ratiunea acordãrii acestui drept este necesarã, justificatã si legalã, pensia de serviciu pentru personalul auxiliar a fost acordatã ca o compensare pentru restrângerea unor drepturi si libertãti si instituirea unor interdictii si incompatibilitãti prin statutul special care reglementeazã aceastã categorie de personal, direct proportional cu activitãtile specifice functiei, personalul auxiliar de specialitate participã efectiv la înfãptuirea actului de justitie alãturi de magistrati”, a avertizat Cãtãlin Trãistaru, presedintele Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial.

S-a rupt lantul de iubire si la politie

Dumitru Coarnã, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din MAI amenintã cã, dacã Marcel Vela si membrii Guvernului Orban nu-si vor respecta promisiunile, dupã Sãrbãtori, politistii vor iesi în stradã. „Le-am transmis cã, dupã Sãrbãtori, ne pregãtim de actiuni de protest, pentru cã nu vom accepta sã fim din nou cãlcati în picioare si sã devenim sacrificatii de serviciu ai lui Vela si ai altora ca el”, a declarat Dumitru Coarnã.