Dramatic: doi bãieti gemeni, abandonati de mamã în maternitate!

NÃSCUTI SI PÃRÃSITI…Doi gemeni, nãscuti în ianuarie în Maternitatea spitalului bârlãdean, au reusit sã vadã lumina zilei, dar nu au reusit sã-si vadã prea mult si mama! Aceasta i-a abandonat în spital, în timp ce micutii erau internati în sectorul prematuri, pentru a lua în greutate. Alexandra, o femeie de 20 de ani, a abandonat cele douã minuni, fãrã nici cea mai micã remuscare. Spitalul a anuntat abandonul la DGASPC Vaslui, iar micutii vor merge la un asistent maternal, fiind dati în plasament. Mama nu este la primul caz de abandon. Tânãra iresponsabilã tãieste în concubinaj cu un bãrbat pe care pãrintii ei nu-l acceptã. Femeia face copii pe bandã rulantã, pe care îi abandoneazã ulterior în spital. În afarã de gemeni, Alexandra mai are doi copii, care au ajuns si ei în plasament maternal.

Doi bãietei, nãscuti pe 28 ianuarie, au fost lãsati de mama lor la maternitatea din Bârlad, la nici o sãptãmânã dupã ce au vãzut lumina zilei. Alexandra D., de 20 de ani, din satul Lãlesti, comuna Puiesti, care trãieste în concubinaj cu un individ din sat, relatie cu care, se pare, pãrintii ei nu au fost de acord, a nãscut cei doi bãieti gemeni, sãnãtosi, cu o greutate de aproximativ 2100 gr. fiecare. Cum protocolul prevede ca bebelusii nãscuti cu greutate sub 2500 de gr. sã fie internati pentru a lua în greutate, urmând a fi externati când ating greutatea de 2500 de gr., micutii au fost dusi, cu tot cu mamã, la sectorul prematuri. Joi, 7 ianuarie, mama, dupã o discutie cu concubinul la telefon, a sters-o „englezeste” din spital, lãsând cei doi micuti ai nimãnui. La nici o lunã de zile, copilasii abandonati au fost îngrijiti de cadrele sanitare din maternitatea bârlãdeanã, care au anuntat si specialistii de la Directia Generalã de Asistentã Socialã si de Protectie a Copilului Vaslui (DGASPC), precum si Primãria Puiesti, prin asistentul social al comunei. Mama gemenilor n-a mai vrut sã audã de ei, dându-si acordul ca sã fie preluati în asistentã maternalã. „Am fãcut proces verbal de abandon, asa cã cei doi gemeni, când vor face greutatea normalã, vor merge în asistentã maternalã”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Micutii care au rãmas singuri pe lume la doar câteva zile de viatã nu sunt singurii copii ai femeii inconstiente care îi aduce pe lume doar pentru a-i azvârli … Alexandra D. mai are doi copii, si ei în asistentã maternalã, încã de la nastere.

Acesta este primul caz de abandon al unor copii în maternitãtile din judetul Vaslui, din acest an. Anul trecut au fost abandonati în maternitãti 42 nou-nãscuti, dintre care sapte au fost dati în asistentã maternalã profesionistã la doar câteva zile dupã ce au apãrut pe lume.