Douăzeci de elevi, înscriși în liceele și școlile militare postliceale, au fost depistați cu noul coronavirus

Situaţie alarmantă chiar înainte de începerea anului şcolar. Douăzeci de elevi au fost depistaţi cu noul coronavirus. Tinerii erau înscrişi în liceele și școlile militare postliceale din țară. Aceştia au fost depistaţi după ce Ministerul Apărării Naționale a decis să fie testați toți cursanții din unitățile de învățământ liceal și postliceal pe care le patronează.

Elevii au fost depistaţi cu noul coronavirus înainte de începerea cursurilor, însă ar putea apărea și alte cazuri, pentru că nu toate rezultatele testelor efectuate sunt finalizate, scrie digi24.ro.

Mai mulţi elevi au fost depistaţi cu noul coronavirus

Toate unitățile de învățământ liceal și postliceal din cadrul Ministerului Apărării Naționale au început luni, 14 septembrie, cursurile, se precizează într-un comunicat. În cele cinci colegii militare naționale (de Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanța și Craiova) s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi, dintre care 600 sunt elevi în clasa a IX-a.

De asemenea, sunt peste 1.200 de elevi în școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscriși în anul I.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor. Sosirea elevilor în unitățile școlare s-a realizat cu o săptămână înainte, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2.

De la ce unități școlare provin elevii infectaţi cu coronavirus

Potrivit comunicatului MApN, în urma testării a căror rezultate au fost centralizate e fiecare unitate școlară, situația epidemiologică se prezintă astfel:

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța – doi elevi infectați, ambii internați în spital; ….https://www.bzi.ro/douazeci-de-elevi-inscrisi-in-liceele-si-scolile-militare-postliceale-au-fost-depistati-cu-noul-coronavirus-4026737?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index