Doliu în satul Corbu, dupã ce un tânãr a murit înecat în fântânã (FOTO, VIDEO)

TRAGIC… Este durere mare, în aceste zile, în satul Corbu din comuna Lipovãt, dupã ce Ionut Mutuzuc, un tânãr de 21 de ani, a murit înecat în fântâna pe care chiar el o sãpase. Tragicul eveniment s-a produs miercuri dimineatã, în localitatea Puscasi, unde firma avea punctul de lucru. Atât tânãrul care a decedat cât si colegii lui munceau fãrã forme legale, fapt scos la ivealã de inspectorii ITM. Patronul firmei a fãcut un atac de panicã în momentul când l-a vãzut pe Ionut zãcând pe jos, fãrã suflare, fiind transportat ulterior la spital. Oamenii din satul Corbu spun cã mai devreme sau mai târziu trebuia sã se întâmple o astfel de tragedie, pentru cã de aproape zece ani de zile angajatii firmei respective muncesc fãrã a respecta normele de securitate în muncã si fãrã a avea niciun material de protectie.

Oamenii din satul Corbu spun cã patronul firmei avea trei angajati cu forme legale, însã acestia nu munceau propriu-zis, ci figurau cu activitate doar în acte. „El tinea angajati la societatea lui doar rudele sale, iar bãietii care într-adevãr munceau nu aveau contracte. Aceastã firmã face fântâni de mai bine de zece ani si asa si-a tinut mereu angajatii, fãrã forme legale de muncã, fãrã echipamente de protectie si fãrã ca patronului sã-i pese de oameni”, ne-au declarat oamenii din Corbu.

A strigat cã rãmâne fãrã oxigen, însã nu s-a mai putut face nimic  

Miercuri dimineata, Ionut lucra împreunã cu alti doi colegi la o fântânã din comuna Puscasi. Tânãrul s-a legat cu o sufã de picioare si a coborât cu capul în jos în fântâna îngustã de 60 de cm pentru a repara un tub. La scurt timp a rãmas fãrã oxigen, si-a pierdut cunostinta, a cãzut în apã, unde si-a gãsit sfârsitul. Colegii au sunat imediat la 112, anuntând tragedia, iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU Vaslui, inclusiv echipajul de pe Terapie Intensivã Mobilã. Pompierii au reusit sã-l scoatã pe bãrbat din fântânã, apoi medicii l-au resuscitat, fãrã rezultat însã. La fântâna respectivã a ajuns si patronul firmei, care, când si-a vãzut angajatul mort, a suferit un atac de panicã. Acesta a fost transportat la Spitalul Judetean, unde i-au fost acordate îngrijirile medicale. Inspectorii ITM sositi si ei la fata locului au constatat cã, într-adevãr, angajatii firmei lucrau la negru, iar normele de securitate a muncii nu erau respectate în niciun fel. Pentru a nu fi tras la rãspundere, unul dintre angajati a dat bir cu fugitii când a vãzut masinile politiei. Din pãcate, în urma acestei tragedii rãmâne doar durerea unei mame, care acum este nevoitã sã-si conducã fiul pe ultimul drum.