Doi tineri s-au inecat la barajul din comuna Sascut

Riul Siret a mai luat doua vieti. Doi prieteni, baiat si fata, au murit inecati in albia riului, dupa ce au vrut sa se scalde – curentii puternici din apa i-au impins in larg pe cei doi, iar tinerii au intrat in panica – in incercarea de a se salva unul pe altul, cei doi s-au inecat

Un baiat si o fata au murit inecati in riul Siret din comuna bacauana Sascut. Se pare ca cei doi au intrat duminica dupa-amiaza in apa sa se scalde si cel mai probabil au fost impinsi de curenti si dusi la apa adinca.

Cei doi au fost vazuti pe cind se zbateau cu ultimele puteri sa iasa din apa, iar un trecator a sunat la numarul unic de urgenta solicitind ajutor.

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de interventie, iar politistii de la Sectia 4 Politie Rurala Podu Turcului au stabilit ca este vorba despre Gheorghe A., 30 de ani si Iuliana L., 29 de ani.

Pompierii bacauani au intervenit la rindul lor in satul Beresti din comuna Sascut, unde au inceput operatiunile de cautare a celor doi disparuti.

“Actiunile de cautare s-au desfasurat in cooperare cu garda de Interventie a Sectiei de Pompieri din municipiul Adjud, judetul Vrancea. Au fost lansate la apa doua barci, iar pompierii au inceput cautarile in albia riului Siret.

Trupurile neinsufletite au fost scoase din apa cu ajutorul corditelor si au fost predate unui echipaj al Serviciului de Medicina Legala (SML) Bacau”, a declarat lt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

Din primele cercetari reiese faptul ca cei doi tineri nu erau rude. Cercetarile continua pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul.

www.ziaruldebacau.ro