Doi frati din Banca, joacã de-a soarecele si pisica cu autoritãtile!

FUGITI DE FRICA TATÃLUI

MOBILIZARE… Doi minori din comuna Banca au pus pe jar autoritãtile locale si judetene dupã ce au dispãrut de mai multe zile de la stâna la care munceau împreunã cu tatãl lor. Fratii au fost vãzuti în repetate rânduri pe ulitele satului, inclusiv de politistii care îi cãutau, însã de fiecare datã au reusit sã se facã nevãzuti. Din câte se pare, acestia au fugit de la stânã de frica tatãlui lor, care îi bãtea si îi exploata prin muncã. Initial s-a crezut cã bãietii au plecat la bunica lor, astfel cã nimeni nu a alertat autoritãtile. Abia dupã sase zile, pãrintii minorilor au început sã-i caute, în acest caz mobilizându-se forte impresionante de politisti, jandarmi si angajati ISU. Cei doi frati au fost gãsiti aseara, pe un deal din apropierea satului, dupã mai multe ore de cãutãri. Acestia sunt în afara oricãrui pericol, desi au stat ore în sir în frig, pe dealuri. Copiii au ajuns într-un centru pentru minori, urmând ca autoritãtile sã stabileascã dacã se vor întoarce în familie.

Politistii vasluieni au fost sesizati în cursul zilei de ieri, cu privire la faptul cã, în ziua de 2 noiembrie doi frati, Neculai Irimia , în vârstã de 13 ani si Mihai Ion Irimia, în vârstã de 11 ani, din localitatea Banca-Sat, comuna Banca, au plecat voluntar de la o stânã aflatã în vecinãtatea localitãtii Banca si nu s-au mai întors. Politistii au fãcut public un apel la cetãteni, prezentând date despre cei doi frati minori. De la viceprimarul comunei Banca, Daniel Alexandru, am aflat cã minorii au plecat de pe 2 noiembrie de la stâna tatãlui lor, din apropiere de localitatea Sãlcioara, comuna Banca, spre bunica lor, din satul Popeni, comuna Zorleni. „La data disparitiei, Irimia Neculai era îmbrãcat cu un pulover albastru cu dungi rosii, purta pantaloni sport albastri, cizme de cauciuc de culoare albastrã si un fes negru. Semnalmente: înãltime de aproximativ 1.40 metri, greutate aproximativã de 45 kg, pãrul saten, ochi albastri. Irimia Ion Mihai era îmbrãcat cu o geacã maronie, purta pantaloni gri si cizme de cauciuc de culoare verde. Semnalmente: înãltime de aproximativ 1.40 metri, greutate aproximativã de 40 kg, pãrul blond, ochi verzi. În prezent, politistii vasluieni împreunã cu jandarmi si pompieri desfãsoarã activitãti specifice, în vederea depistãrii persoanelor dispãrute. Dacã ati vãzut aceste persoane sau aveti informatii despre ele, anuntati cea mai apropiatã unitate de politie sau apelati 112!”, sunã apelul fãcut de IPJ Vaslui.

Surprizã! Minorii cãutati de peste 40 de politisti, fug de tatãl lor!

Nicolae si Mihai Irimia, minorii din comuna Banca, au fost cãutati de peste 40 de politisti, jandarmi si pompieri, care au adus si câini de urmãrire. Spre dupã amiazã, se pare cã cei doi minori au fost vãzuti în satul Banca,dar când au dat ochii cu politistii, au luat-o la fugã printr-o grãdinã. O rudã de-a familiei a spus cã micutii au fost la bunica lor la Popeni, dar au plecat de acolo si de câteva zile stãteau la ruda respectivã, de frica tatãlui. Femeia i-a hrãnit, i-a adãpostit, dar când a auzit cã sunt cãutati i-a trimis acasã. Asearã minorii se „jucau” de-a „soarecele si pisica” cu politistii, prin grãdinile din Banca sat. Au fost prinsi într-un final, de politisti, pe un deal din apropierea satului. Minorii sunt în afara oricãrui pericol si au fost dusi într-un centru pentru minori, urmând ca autoritãtile sã stabileascã dacã se vor întoarce în familie.