Dezvãluiri de dupã gratii: închis pentru o dublã crimã, îsi strigã cu neputintã disperarea

Din închisoare, Gheorghe Cretu, acuzat cã a omorât doi bãtrâni, sustine cã este nevinovat si dã vina pe un complice devenit, între timp, martor

INCREDIBIL… Din arest preventiv, tânãrul Gheorghe Cretu, acuzat cã ar fi ucis, fãrã milã, doi bãtrâni din Zorleni, îsi strigã nevinovãtia. Acesta si-a folosit dreptul de a folosi telefonul pentru a suna la redactia ziarului nostru pentru a face dezvãluiri, în exclusivitate. Spune cã nu el este autorul oribilei crime petrecute în luna august. De fapt, sustine Cretu, criminalul ar fi un cunoscut al lui, folosit acum de procurori drept martor. „Nu stiu cum a ajuns Dorin Ungureanu de la complice, la martor. Am cerut si o confruntare cu acesta dar, pânã în prezent, mi-a fost refuzatã. Sunt acuzat de o crimã pe care n-am comis-o din cauza trecutului meu si pentru cã sunt recidivist”, sustine Gheorghe Cretu, tânãrul de 24 de ani acuzat cã ar fi ucis doi bãtrâni, sot si sotie, din Zorleni. Reamintim cã, în luna august, acesta a fost arestat preventiv dupã ce ar fi cãsãpit pe Neculai (86 de ani) si Elena (82 de ani) Coseru pentru 15.000 de lei.

Un telefon suprinzãtor am primit la redactia ziarului Vremea Nouã. La celãlalt capãt al firului se afla Gheorghe Cretu, tânãrul de 24 de ani arestat anul trecut dupã ce a fost acuzat cã ar fi ucis doi soti din Zorleni pe care apoi i-a jefuit de 15.000 de lei. Cretu s-a folosit de dreptul de a telefona, chiar dacã este închis în arest preventiv, pentru a-si sustine nevinovãtia. Spune cã, de fapt, criminalul ar fi un cunoscut al lui, Dorin Ungureanu, ajuns, din complice, martor al acuzãrii. „Nu stiu cum a ajuns Dorin Ungureanu, martor al procurorului de caz. Dar,pe baza declaratiilor lui, am ajuns sã rãspund de o faptã pe care nu am comis-o. Am cerut si o confruntare directã cu Ungureanu dar acesta, învãtat poate de cineva, a refuzat sã se întâlneascã cu mine. Au spus si cã mi-am recunoscut fapta dar nu este adevãrat. Eu stau în arest preventiv din cauza trecutului meu: sunt recidivist. Au spus cã au gãsit bani asupra mea dar am justificat banii, în fata procurorului. I-am spus cã am înselat persoane si de aceea aveam bani asupra mea. Le-am spus cã banii îi am din fapte penale dar nu din crimã. Au si verificat ceea ce am spus si, într-un fel, se confirmã. În schimb, nimeni nu mai vrea sã spunã acum cã, cu o sãptãmânã sau douã înainte de crimã, cineva a furat pãsãri din curtea celor doi bãtrâni ucisi. Am aflat cã, de fapt, Ungureanu este cel care le-a furat. Politistii de la Zorleni au spus cã cine a furat pãsãrile poate fi si criminalul dar varianta asta nimeni nu o mai ia în calcul acum. Mai mult, Ungureanu a spus cã, dupã crimã, am pus cutitul în rucsacul meu si am plecat. Rucsacul meu este acum la analize ADN si acestea vor arãta dacã am omorât sau nu pe cineva. Stau în arest de jumãtate de an pentru o faptã pe care nu am comis-o si nimeni nu vrea sã mã asculte, iar criminalul este tinut în libertate”, spune Gheorghe Cretu.

Cretu acuzat de o crimã oribilã

Cretu a ajuns dupã gratii dupã ce a fost acuzat ca fiind autorul unei duble crime. La acea vreme, comuna Zorleni a fost zguduitã de o veste care a cãzut ca un trãznet! Doi bãtrâni, sot si sotie, în vârstã de 86 si 82 de ani au fost descoperiti morti, în casã. Victimele dublei crime erau Neculai si Elena Coseru. Cei doi bãtrâni au fost gãsiti de menajera care îi îngrijea, femeia fiind de loc din Bârlad. Aceasta a venit la bãtrâni, împreunã cu ginerele ei, si a gãsit grozãvia: bãtrânul mort în curte într-o baltã de sânge, bãtrâna moartã în holul casei cu un cutit în mânã. Peste tot era numai sânge, iar casa era rãscolitã de sus pânã jos. Bãtrânii Neculai si Elena Coseru erau cunoscuti ca fiind gospodari fãrã pereche. Cu o avere frumoasã, acumulatã în ani multi de muncã, acum sotii Coseru, bolnavi si bãtrâni, erau îngrijiti de o menajerã, care le era aproape ca o fiicã. Femeia venea dimineatã si pleca seara de la ei. Asa a fost si atunci când la ora 22:00 a plecat spre Bârlad, lãsând pe bãtrâni în paturile lor. Totul se pare cã s-a petrecut spre dimineatã. Când a venit menajera la ora 10:00 la ei, s-a îngrozit, a avut un soc si a iesit tipând la vecini sã cheme politia. Si de aici, lucrurile se stiu: politie, procurori, culegere de probe, cãutare de amprente, tot ce tine de „bucãtãria” criminalistilor. Din cele ce spun rudele însã, moartea violentã a celor doi soti putea fi evitatã, dacã politistii din comunã ar fi tinut cont cã familia Coseru era vizatã de mult de golanii satului, pentru averea lor si nu a fost pentru prima datã când erau cãlcati de hoti. Criminalisti de la Serviciul de Investigatii Criminale au reusit sã strângã destule probe prin care s-a arãtat cã ucigasul lui Neculai si Elena Coseru este Gheorghe Cretu, de 24 de ani, care locuieste la douã case de bãtrânii ucisi. Recidivist, proaspãt eliberat din Penitenciarul de la Giurgiu, unde avea de ispãsit o pedeapsã de 5 ani, 4 luni si 10 zile de închisoare, din care, gratie recursului compensatoriu, a executat doar trei ani, criminalul ar fi pus ochii pe casa si averea familiei Coseru, plãnuind sã-i omoare ca sã le ia banii.