UPDATE: Bebelușul abandonat la Biserică a fost dat în plasament!

SOLUTIE Copilul Crenguței a fost astăzi dat în plasament. Femeia, chiar dacă a fost consiliată de specialiștii Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, s-a arătat neînduplecată în decizia ei de a scăpa de copil.

Detalii socante: Crenguta a umblat creanga si nu stie al cui e copilul pe care l-a abandonat!

Grav… Crenguta, mama din Corni-Albesti, care si-a abandonat bebelusul în grota Bisericii Catolice din Husi, nu suferã de depresie post-natalã, ci de faptul cã… habar nu are al cui e copilul! Dupã gestul inuman fãcut de tânãra de 28 de ani, care si-a lãsat pruncul în frig si a plecat fãrã sã se uite în urmã, au iesit la ivealã detalii nebãnuite despre tânãrã. Aceasta mai are acasã o fetitã de 5 ani, iar bebelusul ar fi fost conceput dintr-o relatie pasagerã a mamei. O spune chiar iubitul oficial al femeii, care a fost cât pe ce sã fie pãcãlit cã va deveni tatã. „Mi-am dat seama cã nu avea cum sã fie copilul meu, când ea a iesit de la doctor cu buletinul de analize modificat cu pixul, acolo unde scria numãrul sãptãmânilor de sarcinã. Mi-a spus cã e însãrcinatã cu mine în patru luni si jumãtate, iar ea, la putin timp, s-a dus sã nascã”, a spus Alexandru, bãrbatul cu care Crenguta a avut pânã acum o relatie oficialã.

Crenguta a avut atâta suflet, încât, înainte de a abandona bebelusul, sã se ducã la surorile catolice franciscane si sã le spunã cã „nu stie ce sã facã cu acest copil”. Expresia în sine, lipsitã de orice minim atasament matern sau mãcar de milã fatã de bebelusul sãu, le-a fãcut, initial, pe cadrele medicale sã creadã cã e vorba despre o depresie post-natalã, des întâlnitã la unele mãmici. Nu e cazul, spune chiar iubitul de pânã acum al Crengutei, care a scos la ivealã faptul cã femeia a încercat la început sã îl transforme pe el în tatãl copilului. Alexandru lucreazã în strãinãtate si, când a venit în tarã, Crenguta l-a informat cã va fi tatã. „Am mers împreunã la doctor. Eu nu am intrat acolo, în cabinet. Când a iesit, am vãzut pe buletinul de analize modificat numãrul de sãptãmâni. I-am spus cã ceva nu e în regulã, dar mi-a spus cã a gresit doctorul. Eu am avut suspiciuni. Mi-a spus cã e însãrcinatã în patru luni si jumãtate, dar ea, peste câteva zile s-a dus sã nascã. Nu a fost greu sã calculez si mi-am dat seama cã nu e copilul meu, cã eu eram plecat în perioada aceea”, a spus Alexandru. Acesta a spus cã a întrebat-o cine este tatãl copilului, însã rãspunsul a fost evaziv. „Da, am întrebat-o si mi-a spus ea ceva de un domn, dar… nici ea nu cred cã stie cine e”, a mai spus bãrbatul.

Azi se va lua o decizie în privinta copilului!

Specialistii Protectiei Copilului Vaslui au intervenit prompt si au precizat faptul cã acest caz încã se aflã în evaluare. „Copilul abandonat se aflã încã internat în spitalul municipal Husi, unde primeste o îngrijire atentã. Este sãnãtos. Mama copilului a primit consiliere de specialitate. Specialistii nostri s-au deplasat la domiciliul acesteia, pentru a evalua situatia. Acolo, unde locuiesc si bunicii materni, mama în cauzã mai are o fetitã de 5 ani. Prea multe detalii nu se pot da acum. Putem spune doar cã mama este cooperantã si mâine (azi, n.r.) se va lua o decizie în acest caz”, a precizat Irina Câmpeanu, reprezentanta DGASPC Vaslui.