Daniel Buzamăt a câștigat concursul de director al societății de drumuri Reiser

Daniel Buzamăt

SCHIMBARE… Concursul pentru ocuparea postului de director al SC Reiser Ldp Bârlad, la care s-au înscris patru candidați, s-a desfășurat ieri, în fața membrilor Consiliului de Administrație al societății. Din cei patru candidați înscriși, doi nu s-au prezentat la interviu. Este vorba despre Costică Arion, un fost cadru militar de la Garnizoana Bârlad, acum pensionar și despre Adriana Ursu, membru de nădejde al PSD Bârlad, care a fost director la SC Reiser, dar care la începutul anului 2020 și-a dat demisia, cu circul de rigoare „azi demisionez, mâine nu mai demisionez” și care n-a avut „priză” la CA al societății. În urma susținerii interviului, a fost declarat câștigător al concursului și numit director plin pentru următorii patru ani, Daniel Buzamăt. Acesta își va prelua funcția de luni, 18 ianuarie, el solicitând câteva zile de concediu după susținerea concursului.

În urma expirării celor șase luni de interimat la conducerea SC Reiser Ldp Bârlad a ec. Cătălina Bolgar, Consiliul de Administrație al societății a propus în director interimar pe Daniel Buzamăt, membru al PNL Bârlad. Acesta a fost până pe 16 noiembrie 2020 președintele CA al societății de drumuri unde CLM Bârlad este acționar unic. Din 17 noiembrie și-a preluat funcția de director interimar și prima grijă a sa a fost să organizeze cât mai repede concursul pentru funcția de director al SC Reiser Ldp, pentru a nu prelungi la infinit interimatul la conducerea societății care se ocupă de drumurile orașului. Acesta a avut loc în perioada 6 – 12 ianuarie 2021, după următorul calendar:

6-7 ianuarie – depunerea dosarelor de candidatură, în plic sigilat la secretariatul societății, 8 ianuarie 2021 ora 14.00 – analiza dosarelor și comunicarea rezultatelor selecției ia sediul și pe site-ul societății, 8 ianuarie 2021 ora 16.00 – primirea contestațiilor, 11 ianuarie 2021 ora 12.00 – analiza contestațiilor și răspuns petenți. Comisia de Nominalizare și Remunerare a procedat la selecția dosarelor primite pentru ocuparea postului de Director Executiv. Au fost depuse  4 dosare, care au primit cate un cod de concurs – CD1, CD 2, CD3, CD4. (Adriana Ursu, Costică Arion, Daniel Buzamăt și un inginer Costică Popa, care lucrează la Secția Drumuri Naționale Bârlad.

În urma verificărilor făcute de către Comisia de Nominalizare și Remunerare asupra dosarelor, toți candidații au fost declarati admiși.

Pe 12 ianuarie, începând cu ora 9.00, a avut loc interviul, dar surpriză: Adriana Ursu și Costică Arion nu s-au prezentat, iar inginerul care a fost acceptat la interviu se pare că a avut o neînțelegere cu membrii comisiei, astfel că, la orele 12.00 concursul era încheiat. Nu s-au depus contestații, iar la orele 16.00 a fost declarat câștigător al concursului și numit director executiv al SC Reiser Ldp. Daniel Buzamăt. „Nu pot acum să fac declarații. Dar luni, 18 ianuarie, voi face o conferință de presă și voi prezenta ce plan de management am pregătit pentru societate. Trebuie să mă credeți că m-am pregătit pentru concurs și am nevoie de câteva zile de concediu ca să îmi încarc << bateriile>>”, a spus Daniel Buzamăt.

SC Reiser Ldp Bârlad, societatea care anul trecut a ținut capul de afiș în luptele dintre PNL și PSD, va fi deci condusă timp de patru ani de Daniel Buzamăt, membru al PNL Bârlad și fost președinte al CA al acestei societăți. Până pe 16 noiembrie anul trecut, Reiser a fost condusă de economista Cătălina Bolgar, care a fost numită director interimar din luna martie când cea care era la conducere, ing. Adriana Ursu și-a dat demisia din funcție. În luna noiembrie i-a expirat interimatul directorului interimar Bolgar iar CA al SC Reiser a aprobat ca societatea să fie condusă, tot ca director interimar, de Daniel Buzamăt.

TRECUT… Fostul CA al Societății și-a încheiat activitatea

Mic istoric al unei mari pușculițe „roșii”

S.C. LDP „Reiser” S.A. Bârlad a fost înființată în baza HCLM 14/19.03.1998, prin care fosta Regie Autonomă de Gospodărie comunală și Locativă (RAGCL), a fost reorganizată, aprobându-se actul de constituire al S.C. LDP Reiser” S.A. Bârlad și statutul juridic de societate pe acțiuni ca persoană juridică română, având ca acționar majoritar Municipiul Bârlad reprezentat de Consiliul Local în calitate de Adunare Generală a Acționarilor.

Vă reamintim de SC Reiser LDP Bârlad „dezvoltat” sub „domnia” fostului primar Titi Constantinescu, când la conducerea lui de atunci s-a aflat Florin Ghenghea. Cum, necum, acestuia nu-i ajungeau niciodată banii și nu era sprijinit de fostul edil sau CLM, chiar dacă toți erau de aceeași culoare politică: PSD. Așa că, timp de ani buni, la Reiser s-a lucrat cu utilaje și mașini vechi de pe vremea comuniștilor. Nu a comuniștilor iluminați din PSD, ci a celor de dinainte de 1989. În 2017 a fost „trimis acasă”, mai bine zis s-a retras Florin Ghenghea, după ce în 2016 la alegerile locale din Bârlad, electoratul a schimbat configurația politică, punând în fruntea orașului un liberal. Și așa s-a ajuns ca să fie scos la concurs postul de director la SC Reiser LDP Bârlad, concurs câștigat de Adriana Ursu, inginer, o femeie de peste 50 de ani, care a fost și singura candidată. Care fiind și ea membru marcant PSD, ca și Ghenghea, s-a crezut un mic Dumnezeu și a ajuns să demisioneze la începutul acestui an, apoi să își retragă demisia după câteva ore, dar n-a mai avut cum să se răzgândească, așa că a trebuit să lase din mână „pușculița” PSD-ului!