Dan Marian îl imitã pe Solomon

POPULISM Politicienii vasluieni abordeazã tema gazelor de sist doar pe principii electorale. Au demonstrat asta Adrian Solomon si Dumitru Buzatu. Înaintea alegerilor, ambii spumegau împotriva americanilor care vin sã ne otrãveascã judetul. Dupã ce au câstigat alegerile, au realizat cã Chevron e chiar o oportunitate pentru vasluieni si nu trebuie ratatã. Acum si senatorul PDL Dan Marian doreste sã strângã voturi în numele protestatarilor anti-Chevron!

S-a trezit ecologismul în senatorul Dan Marian. Acesta s-a trezit în mijlocul unei probleme grave, exploatarea gazelor de sist, problemã cãreia i-a gãsit si o solutie. „La fiecare administratie localã, pe acest subiect fierbinte, trebuie sã fie initiat câte un proiect de hotãrâre, care sã aibã în spate o listã de mai multe semnãturi prin care populatia sã arate dacã doreste sau nu referendum. Noi am luat decizia la nivelul organizatiei PDL Bârlad de a demara de mâine (astãzi – n.r.) o campanie de strângere a semnãturilor necesare pe care sã le depunem la CLM Bârlad pentru ca sã fie initiat un astfel de referendum la nivel local”, a spus senatorul Dan Marian. De mentionat cã declaratia lui Dan Marian vine dupã o serie de conferinte de presã organizate de pedelistii vasluieni. Evident, se remarcã o intensificare a activitãtilor politice ale membrilor PDL din judet.

Explicatii politice

Hãrnicia pedelistior vasluieni vine dupã o întâlnire a sefilor acestui partid, acum câteva sãptãmâni la Gura Humorului. Acolo, acestia au luat o gurã de oxigen si de sperante. I s-a trasat fiecãrui presedinte de organizatie din tarã sã îsi intensifice activitatea în teritoriu, deoarece partidul e pe un trend ascendent. Dan Marian a ascultat ordinul si rezultatele se vãd prin desele iesiri publice, cu declaratii care încearcã sã tragã atentia opiniei publice.

Calea fireascã

Initiativa unui referendum, venitã din partea unui parlamentar, nu prea are sens. Dacã doreste într-adevãr sã salveze vasluienii de „cancerul” Chevron, Dan Marian poate initia un proiect de lege, proiect care poate fi sustinut de majoritatea parlamentarilor vasluieni. În rest, tot ce tine de „vocea poporului” a fost, deja, exprimat. Bârlãdenii au demonstrat de nenumãrate ori cã au simt civic, prin mitingurile anti-Chevron care au întrecut, prin mesaj si numãr de manifestanti, orice miting electoral din judet din ultimii ani. Dupã atâtea manifestãri publice, venirea unui politician care doreste sã traseze calea de urmat este, cel putin, penibilã!