Dan Marian a plonjat în ALDE, însotit de „expertul” Turcu si gasca sa de proscrisi

EXPLICATII: "Am reîncercat sã intru în activitatea politicã a PNL, timpul a trecut, desi am avut mai multe discutii cu dl. presedinte Orban, pe parcursul anului trecut. Am constatat si eu cã domnia sa nu a stiut cã eu fusesem deja exclus din rândurile PNL, de aceea am ales ALDE", a spus Dan Marian, fostul presedinte PNL Vaslui, proaspãt membru în partidul lui Tãriceanu.

REÎNTOARCERE… Revenirea în viata politicã a ex-senatorului Dan Marian s-a consumat dupã un scenariu de prost gust, semn cã strategul acestuia, Ciprian Iftimoaie, a rãmas la Iasi. În loc sã-si prezinte proiectul politic cu care l-a hipnotizat pe Olteanu, acesta a sãrit la gâtul lui Nelu Tãtaru, presedintele PNL Vaslui si al premierului Ludovic Orban, pe care-i acuzã de toate relele de pe fata pãmântului. Ca într-o melodramã veritabilã, acesta s-a victimizat si a pus experienta sa petrecutã la DNA pe umerii doctorului Tãtaru, iar nereusita de a reveni în PNL, chiar la vârf, pe seama lui Ludovic Orban. Replica lui Tãtaru a fost genialã: „Cine este Dan Marian?” Interesant este cã pe premier îl acuzã cã nu a empatizat suficient cu drama sa, cu toate cã si acesta a trecut prin focul unor acuzatii de coruptie care nu s-au adeverit. Ne-am fi asteptat la un alt Dan Marian, care sã-l bombardeze pe bãtrânul Buzatu, acum când e mai slab si cel mai usor de bãtut, nu la o tiradã împotriva lui Tãtaru. Ce s-a întâmplat în tot acest rãstimp, când Dan Marian a tinut postul tãcerii? Nelu Tãtaru a câstigat, pentru prima datã în ultimii 30 de ani, alegerile în fata unui PSD puternic si a eradicat chirurgical în judet „ciuma rosie”. Huseanul a curãtat organizatia PNL, care în 2016 a fãcut cel mai ordinar boicot ordonat de Dan Marian, soldat cu un scor rusinos la alegerile parlamentare si iatã cã fãrã „vedete” reuseste un scor fabulos la alegerile prezidentiale. Pe acest fond revine Dan Marian, neîntelegând cã genul sãu de politicã second-hand s-a terminat. Concluziile conferintei în care acesta si-a semnat adeziunea în fata presei, seamãnã mai degrabã cu parastasul partidului condus de Olteanu care reusise de unul singur sã tinã un partid mic pe linia de plutire. Dan Marian s-a erijat din prima ca sef, punându-l în umbrã pe Olteanu, care a fost singurul parlamentar curajos care a avut sânge în instalatie sã promoveze proiectele mari ale Vasluiului la Bucuresti. Tonul, dar mai ales directia discursului lui Dan Marian, ne aratã o înghetare a relatiilor cu PNL la Vaslui, tocmai când la nivel national cele douã partide se curteazã si deschiderea cãtre PSD, cu care viseazã o aliantã politicã localã, sperând cã în viitoarele alegeri vor fi partidul de pe locul III.

Ieri, fostul presedinte al PNL Vaslui, Dan Marian, a semnat documentele prin care intrã, cu arme si munitii, în Alianta Liberalilor si Democratilor Europeni (ALDE) Vaslui, alãturi de deputatul Daniel Olteanu. Dupã trei ani de tãcere, perioadã în care a fost cercetat de DNA si nu a fãcut nicio declaratie publicã, Marian iese la rampã cu declaratii dure la adresa conducerii PNL actuale. „Acel an 2016 a fost foarte greu pentru mine, atât în plan politic, cât si personal. A fost anul în care colegi de-ai mei, nereusind sã performeze la nivel politic, nereusind sã demonstreze calitãti de lideri, au pus la cale un plan diabolic de eliminare a mea din viata politicã. Nu poate fi uitat acel moment, când în baza unor fãcãturi justitiare am fost acuzat de cãtre DNA de fapte reprobabile. La acel moment, am avut o singurã solutie politicã: retragerea mea din viata publicã si cea politicã, demisionând din toate functiile pe care le aveam la vremea respectivã, la nivel national, judetean sau local. M-am pus la dispozitia organelor judiciare ale statului, pentru a fi cercetat. Dupã doi ani si jumãtate, aceste mãgãrii fãcute de cãtre fostii mei colegi, în frunte cu Nelu Tãtaru, au fost devoalate si în primãvara anului trecut DNA mi-a comunicat faptul cã sunt exonerat de orice acuzatie, cu motivatia cã fapta nu existã. În spatele acelei actiuni a fost Nelu Tãtaru si o micã echipã din PNL. Ca un soldat disciplinat al partidului, dupã ce am fost exonerat de orice acuzatie, am avut o întrevedere cu presedintele partidului, Ludovic Orban, cãruia i-am expus situatia si chiar a fost un dialog între douã persoane care au suferit în egalã mãsurã, el stia foarte bine sentimentele pe care le trãiesc. Am avut încredere cã am un partener de dialog onest. Am reîncercat sã intru în activitatea politicã a PNL, timpul a trecut, desi am avut mai multe discutii cu dl. presedinte Orban, pe parcursul anului trecut. Am constatat si eu cã domnia sa nu a stiut cã eu fusesem deja exclus din rândurile PNL de cãtre Nelu Tãtaru si prietenii lui din gasca diabolicã. Tot cu stupoare am aflat cã dl. presedinte Orban nu a îndeplinit minima atributie pe care o avea, de a mã repune în drepturile de simplu membru al partidului. În decembrie, am avut încã o discutie, între patru ochi, care nu a avut nicio concluzie pozitivã. Am înteles cã este legat de mâini si de picioare de Nelu Tãtaru, am observat dupã aceea cã nu întâmplãtoare a fost promovarea acestuia în functia de secretar de stat. Trag si eu o concluzie cã nu întâmplãtoare au fost vizitele lunare ale presedintelui Orban la cabinetul medical al doctorului Tãtaru”, a spus fostul presedinte PNL Vaslui.

Nelu Tãtaru: „Cine este Dan Marian!”

Elegant, doctorul Tãtaru, presedintele PNL Vaslui, a evitat sã intre în contre cu Dan Marian. „Nu stiu la cine se referã acest domn, care vãd cã si-a fixat o tintã, pentru a ne anunta de fapt cã a intrat în ALDE. Dan Marian pe care eu îl stiu, parcã se afla la Iasi, în anturajul lui Relu Fenechiu si al primarului Chirica, de unde reîncerca o reinventare a sa ca om politic, când în PSD, când la Pro România sau alte partide. O datã cu intrarea PNL la guvernare, fãcea cãrãri pe la Suceava, pentru ca acea organizatie sã-l sustinã într-un post de director în administratia publicã centralã. Acum sã înteleg cã a venit la Vaslui, sã-i fure partidul lui Olteanu? Prefer sã spun cã nu-l cunosc, tocmai pentru a nu intra într-un soi de disputã cu un om, care nu a înteles cã PNL la Vaslui si-a ales calea, iar electoratul îl sustine pentru a scãpa de clica lui Buzatu care a tinut acest judet, timp 30 de ani în sãrãcie si întuneric. Privesc spre viitor si vãd un judet în care politica bunului simt primeazã. Timpul dinozaurilor care fãceau politicã doar pentru un anumit grup de interese s-a dus. Îmi doresc un Vaslui normal, în care politicienii sã fie receptivi la problemele cetãtenilor, sã se întâlneascã cu ei, nu sã se barcadeze în crâsme, de unde sã se traseze politica comisioanelor lucrãrilor fãcute din bani publici, la o fripturã”, a spus Nelu Tãtaru, presedintele PNL Vaslui

Deputatul Daniel Olteanu este convins cã va face echipã bunã cu Dan Marian, însã nu aratã atât de vesel

SPÃSIT… Daniel Olteanu a fãcut o miscare surprinzãtoare, aducându-l în partid pe omul care a devorat câtiva presedinti, cum ar fi Ion Vrânceanu, Corneliu Mihalache sau Florin Ciurariu. Fãrã a afisa un entuziasm debordant, acesta a avut un discurs cuminte. „Sunt multe de spus. Mã bucur cã s-a închis cu bine acea delatiune de la DNA si, dupã ce Dan Marian a scanat structura partidului nostru la nivel judetean, am aflat cã i-a plãcut ce a gãsit aici. Din pãcate, iatã, suntem la mijlocul lunii ianuarie si nu cunoastem calendarul alegerilor. Nu cunoastem nici mãcar forma în care se vor alege primarii, într-un tur sau în douã tururi. Trebuie sã-mi exprim regretul fatã de modalitatea aleasã de Guvern, pentru a transa aceastã problemã, a alegerii primarilor. O ordonantã de urgentã ar fi intrat în vigoare imediat si ne-ar fi dat garantia cã primarii vor fi alesi în douã tururi. Procedura prin care Guvernul a ales sã transeze aceastã problemã îmi ridicã semne de întrebare. Problema alegerii primarilor si a presedintelui CJ se va discuta în sãptãmânile viitoare. Ne intereseazã si pragmatic, programele pe care le prezintã candidatii pe fiecare localitate în parte, pentru cã vom construi o echipã cu multã seriozitate. Am mare încredere cã lucrurile se vor întâmpla la varã asa cum ne dorim sã se întâmple. Venirea lui Dan Marian este un mare câstig pentru noi”, a completat deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui.