Cursuri suspendate în zece școli din județul Vaslui. Elevii și profesorii, în carantină timp de 14 zile

DECIZII… Zece unități de învățământ din județ au suspendat, la cererea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, cursurile «față în față» pentru anumite clase. La Liceul „Ștefan Procopiu”, spre exemplu, sunt două clase (a X-a E profesional și a XI-a D profesional) de elevi care vor intra în carantină la domiciliu timp de 14 zile, după ce două cadre didactice au fost confirmare cu COVID-19. In alte unități de învățământ, care vor deveni secții de votare duminică, pe 27 septembrie, cursurile programate „față în față” se vor muta în online până pe 29 septembrie. La nivelul județului Vaslui sunt 87 de astfel de unități care nu vor deveni secții de votare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a adoptat în ședința extraordinară de azi, 24 septembrie, Hotărârea nr. 25 prin care se aprobă suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față”, pentru 20 de clase din 10 unități de învățământ din județul Vaslui. Acestea sunt: Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui unde clasa a X-a E și clasa a XI-a D are fiecare câte un cadru didactic confirmat de îmbolnăvire cu covid; Grădinița cu PP nr. 3 Vaslui unde la grupa mică și grupa mijlocie au fost confirmate pozitiv două cadre didactice și un cadru nedidactic; Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui la clasa a III-a B cu un cadru didactic confirmat pozitiv; Colegiul Agricol „D. Cantemir” la clasa a XII-a A a fost confirmat pozitiv un elev; Școala Primară Crivești unde simultan clasa pregătitoare plus clasa a III-a au un cadru didactic confirmat pozitiv; Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, clasa a XII-a Filologie unde un elev a fost confirmat pozitiv; Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad clasele a VI-a A, C, D, clasele a VII-a B, C, D și clasa a IV-a A cu un cadru didactic confirmat pozitiv; Școala Gimnazială nr. 1 sat Tanacu la clasa a VIII-a a fost confirmat pozitiv un cadru didactic; Școala Gimnazială nr. 1 sat Pușcași clasa a VII-a și clasa a VIII-a un cadru didactic confirmat; Școala Gimnazială sat Untești, comuna Bogdănești, clasa a VI-a cu un cadru didactic confirmat pozitiv. In cele 14 zile de suspendare a cursurilor „față în față”, conducerea celor 10 unități de învățământ va dispune realizarea activităților obligatorii de curățenie și aeresirea claselor si sălilor, dezinfecția curentă și terminală a spațiilor respectiv clase, săli, holuri, toalete, iar toți contacții direcți din cadrul unităților de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/carantinați la domiciliu.

In perioada alegerilor, 87 unități școlare vor continua învățământul după scenariul deja stabilit

Activitatea din școli care presupune prezența fizică a elevilor va fi suspendată în unitățile care devin secții de votare în perioada 25-29 septembrie. Elevii vor învăța doar online iar procesul instructiv-educativ „față în față” va fi reluat în data de 30 septembrie, conform scenariilor aprobate de către comitetele pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară. La nivelul județului Vaslui, din cele 640 unități școlare, 87 de unități vor continua activitatea conform scenariului în care funcționează, deoarece acestea nu au devenit secții de votare. Din cele 87 de unități de învățământ 36 sunt unități cu personalitate juridică iar 51 structuri. „Avem 87 unități care nu sunt secții de votare. Aceste 87 unități la nivelul județului școlarizează 10.512 copii. Dintre acestea 36 unități sunt cu personalitate juridică și au 7720 copii, iar 51 de unități sunt structuri, arondate, cu 2792 copii. Restul unităților școlare, cât și cele care aveau în această perioadă modalitatea de învățare „față în față” vor continua activitatea în mediul online”, declară Loredana Roman, inspector general școlar al ISJ Vaslui. Pentru că nu există o listă cu școlile în care cursurile continuă, părinții, profesorii și elevii pot descărca lista secțiilor de votare de mai jos și pot căuta școala la care sunt copiii/în care sunt angajați folosind tastele ctrl+F (find/găsește). Dacă unitatea de învățământ nu este pe listă, înseamnă că elevii merg la cursuri. Dacă este pe listă, atunci cursurile se fac online.

Numerotarea si sediile sectiilor de votare din tara