Cum si-a bãtut joc Simona Polak de o subalternã!

PRESIUNI…O angajatã a Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate a învins-o pe Simona Polak, când aceasta era pe cai mari! Relatiile pe care Simona Polak le-a avut cu subalternii au fost în permanentã tensionate, mai ales cã fostul presedinte al Casei de Asigurãri a tinut cu tot dinadisul sã dea la o parte din functii oameni cu vechime si experientã, pentru ca mai apoi aceleasi functii sã le atribuie, în mod abuziv, apropiatilor ei. Desi cei mai multi subalterni nu au avut curaj sã o contrazicã, o angajatã, inspector pe sãnãtate, i-a venit de hac. Deoarece i-a fost schimbat în mod nelegal locul de muncã, fiind oarecum retrogradatã dupã ce a fost trimisã de „sefã” la serviciul Contabilitate, a apelat la sfaturile unui avocat. Au urmat douã notificãri scrise cãtre unitate si, bineînteles, revenirea pe postul initial, de inspector pe sãnãtate. Victoria nu a fost însã una deplinã, asta pentru cã Polak, spun sursele noastre, nervoasã cã nu i-au iesit manevrele, a „amenintat-o”. Ciudatã este si atitudinea pe care cel mai slab presedinte din istoria Casei a avut-o fatã de toti subalternii. Acestia se simteau în permanentã urmãriti de „sefã”, care obisnuia sã intre în birouri si, pret de câteva ore, sã priveascã cum îsi desfãsurau îndatoririle fãrã a-i întreba ceva.

Dupã înlãturarea Simonei Polak de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate apar din ce în ce mai multe informatii legate de relatiile pe care aceasta le-a avut cu subalternii, cei care au privit-o întotdeauna cu dispret. Polak confunda Casa cu propria ogradã, iar pe angajati cu slugile ei, care trebuiau sã joace dupã cum cânta „stãpâna”, chiar dacã uneori la mijloc era vorba de ilegalitãti. Dacã cei mai multi nu au avut curaj sã murmure în fata ei, a fost totusi si o persoanã care a avut îndrãzneala sã o înfrunte. Este vorba despre un inspector pe sãnãtate pe care l-a dat pe alt post, schimbându-i locul de muncã în mod nelegal. Fãrã nicio discutie prealabilã, inspectorul s-a trezit cã va trebui sã lucreze la serviciul Contabilitate, în urma deciziei Simonei Polak. Nu a stat cu mâinile în sân si a mers la un avocat cu care s-a consultat pentru a face toate demersurile revenirii în functie. Nedreptatea a costat-o pe Polak, care s-a trezit cu douã notificãri scrise si s-a vãzut obligatã sã revinã asupra deciziei. Deoarece nu i-a convenit situatia, Simona Polak a avut grijã sã o „ameninte”, folosindu-se, bineînteles, de cuvinte evazive.

Polak urmãrea obsesiv toti angajatii Casei

La antipatia resimtitã în rândul subalternilor se adaugã si un sentiment de mirare vis-a-vis de actiunile întreprinse de aceasta. Surse din interior sustin cã Simona Polak obisnuia sã meargã zilnic, cel putin la începutul mandatului, în birourile angajatilor si sã urmãreascã modul în care îsi desfãsurau activitatea. Practic, aceasta se aseza pe un scaun si îi urmãrea o perioadã de timp fãrã a-si face cunoscute „intentiile”. Dacã dorinta era de a-i superviza pe subalterni sau pur si simplu spera sã înteleagã ceva din „acest sistem foarte stufos care oricum trebuie reformat”, asa cum a scris pe facebook, numai fostul pretedinte al Casei stie. Dupã ceva timp se ridica si pleca pur si simplu, fãrã a întreba nimic si fãrã a da vreo explicatie.

Cum a „schimbat” Polak sistemul?

Cât timp a fost presedinte al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui, Simona Polak nu a reusit sã trezeascã simpatii în rândul subalternilor, care au privit-o în permanentã ca pe o persoanã indezirabilã ajunsã la conducere multumitã carnetului de partid si nu pe baza pregãtirii, fiind strãinã total de tot ceea ce tine de domeniul sãnãtãtii. E destul de greu sã schimbi în bine un domeniu pe care nu-l cunosti, iar Polak singurã a recunoscut cã a învãtat pe parcursul mandatului „multe lucruri, chiar dacã nu le stiu perfect”. Un profesor care nu cunoaste bine materia nu-l poate învatã nici pe elev mare lucru, exact cum presedintele unei Case de Asigurãri de Sãnãtate nu poate veni „în ajutorul asiguratilor” si nu le poate servi o „solutie” dacã nu cunoaste în profunzime datele problemei. Un astfel de presedinte, nepregãtit, poate veni doar în ajutorul acolitilor sãi, însã uneori „solutiile” se dovedesc a fi pentru perioade mult prea scurte, fiind ilegale, cel putin asta reiese din experienta pe care a trãit-o inspectorul pe sãnãtate.