Criminalul Strîmbu de la Negresti viseazã la libertate

CRIMÃ…Arestat dupã ce a comis o crimã înfiorãtoare, Neculai Strîmbu a cerut, zilele trecute, înlocuirea mãsurii privative de libertate cu una mai usoarã. Instanta a luat act de cererea bãrbatului din Negresti, dar a respins-o, ca nefondatã. Strîmbu a ajuns în arest acuzat cã, la sfârsitul lunii mai, si-a ucis concubina cu mai multe lovituri de cutit. La început, bãrbatul a spus cã a fost atacat, atât el cât si femeia care si-a pierdut viata, de cãtre ginere. Varianta sa nu a fost crezutã nici de vecini si nici de anchetatori. Dupã câteva zile, Neculai Strîmbu a recunoscut comiterea faptei si a povestit cum concubina sa l-a atacat cu cutitul, dar el a reusit sã-i smulgã arma albã din mânã si a ucis-o.

Trimis în arest preventiv la sfârsitul lunii trecute dupã ce si-a ucis concubina, Neculai Strîmbu, din Negresti, cere acum înlocuirea mãsurii privative de libertate cu una mai usoarã. Tribunalul Vaslui a luat act de cererea sa, dar a respins-o, ca nefondatã. Decizia nu este una definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare. A fost nevoie de aproape o sãptãmânã ca Neculai Strîmbu sã recunoascã crima comisã. La început, în fata anchetatorilor, acesta a povestit cã a fost trezit din somn de atacul unui necunoscut care i-a înjunghiat mortal concubina si l-a rãnit pe el, cu cutitul, în zona umãrului. Anchetatorii nu l-au crezut pe cuvânt si au adunat suficiente probe care sã-l incrimineze. Pus în fata probelor, Strîmbu a recunoscut cã el este autorul faptei si ar fi declarat cã s-a ajuns la omor în urma unui scandal spontan dintre el si femeia cu care-si împãrtea viata. Mai exact, bãrbatul de 60 de ani a povestit cã, în urma unui scandal între el si concubina sa, aceasta din urmã a pus mâna pe un cutit si l-a atacat. Bãrbatul s-a apãrat si a reusit sã-i smulgã cutitul din mânã, apoi a lovit-o de mai multe ori. Când si-a dat seama de ceea ce a fãcut, a încercat sã se sinucidã cu aceeasi armã albã, dar nu a reusit decât sã-si provoace o ranã care nu i-a pus viata în pericol. A plecat apoi de acasã si a mers la sediul politiei din orasul Negresti. Acolo a povestit politistilor cã ginerele lui l-a atacat atât pe el cât si pe concubina lui cu un cutit. Din acest motiv, anchetatorii au fost nevoiti sã deschidã douã dosare penale, unul în care fac cercetãri pentru omor si în celãlalt cercetãrile s-au fãcut sub aspectul sãvârsirii infractiunii de loviri si alte violente. Politistii l-au crezut, initial, astfel cã au chemat o ambulantã care sã-l transporte la spital. La diferentã de un minut, tot pe numãrul de urgentã 112, o altã persoanã solicita ajutor pentru concubina lui Neculai Strîmbu. Astfel, în timp ce acesta era transportat la spital, pentru îngrijiri medicale, politistii constatau oroarea ce avusese loc în casa în care cei doi locuiau. Între timp, anchetatorii si-au dat seama cã bãrbatul minte si cã el este autorul crimei, dar au asteptat sã strângã suficiente probe care sã-l incrimineze.

Vecinii l-au indicat drept criminal încã din ziua omorului

De cealaltã parte, vecinii lui Neculai Strâmbu au fost convinsi cã el este criminalul si a încercat sã se sinucidã pentru a scãpa de rãspunderea penalã. De asemenea, tot vecinii au povestit cã bãrbatul era extrem de gelos si, din acest motiv, nu de putine ori, si-a lovit sotia. Aceasta ajunsese sã nu mai suporte violentele la care era supusã, astfel cã a cerut un ordin de protectie. Dupã ce l-a obtinut, Neculai Strâmbu nu mai avea voie sã se apropie de locuinta în care stãtea, împreunã cu victima, la o distantã mai micã de 100 de metri. Chiar dacã ar fi putut sã locuiascã la o sorã, în Cãzãnesti, bãrbatul a preferat sã stea pe strãzi, în Negresti. „A dat vina pe ginerele lui cã ar fi lovit cu cutitul si cã el este vinovat. Eu cred cã a încercat sã se omoare dupã ce a comis crima, sã scape de puscãrie si s-a tãiat si el cu cutitul. El avea interzis de la politie sã mai intre aici unde stãtea cu nevastã-sa. Se sãturase si politia de câte ori au intervenit. Sâmbãtã era aici la un magazin si a cerut unui vecin de aici de pe stradã sã meargã acasã la sotia lui si sã-i aducã telefonul,încãrcãtorul si o hainã. Nu era singur. Era împreunã cu fiica lui, cea care stãtea împreunã cu ei în aceeasi casã închiriatã. Gelozia cred cã l-a împins la asemenea faptã. Era extrem de gelos dar, dacã nu te împaci cu sotia, o lasi, fiecare pe drumul lui si nu ajungi la asa ceva. Vineri si sâmbãtã a dormit acasã, chiar dacã avea interzis sã se apropie. Au venit copiii si l-au luat acasã, sã nu mai stea pe drumuri. L-au dus politistii si la Cãzãnesti, acolo unde are o sorã, sã locuiascã acolo o perioadã, dar nu a vrut sã stea”, au povestit vecinii.