spot_imgspot_img
8.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

COMUNA ÎN CARE PONTA A FÃCUT LEGEA!

- Advertisement -

ROSU DE TOT Localitatea Hoceni, din apropierea Husului, pare sã fi bãtut recordurile în judet si în Moldova, în privinta voturilor aduse pentru Victor Ponta. Peste 78% dintre alegãtori au votat cu candidatul aliantei politice PSD-UNPR-PC, în timp ce Iohannis a înregistrat un scor catastrofal, doar 7%. Scoruri extreme la Hoceni: cel mai mare scor pe judet pentru PSD si cel mai mic procent pentru candidatul dreptei. Probabil, în aceastã comunã cei care au votat cu Iohannis s-au temut pentru viata lor, asa cã au preferat sã tinã în mare secret preferinta lor pentru vreun alt candidat, în afarã de Victor Ponta. Scorul obtinut de la PSD la Hoceni este greu de bãtut, la prima vedere, de alte comune din Moldova, bazinul electoral traditional al acestui partid, chiar dacã sunt localitãti în Iasi sau Botosani unde social-democratii au obtinut procente de 74-75 sau 76%. Socul alegerilor prezidentiale vine dinspre UDMR, unde liderul Kelemen Hunor obtine în Vaslui un total de 1.141 de voturi. La Iasi, acelasi candidat a primit doar 18 voturi, în conditiile în care judetul vecin este dublu ca populatie fatã de judetul Vaslui!

La Hoceni, Ponta a bãtut toate recordurile, pe judet si în Moldova. Peste 78% dintre localnici au mers si au pus stampila pe candidatul PSD, demonstrând cã localitatea din preajma Husului este un fief puternic al social-democratilor. Iatã cum comenteazã primarul Vasile Tabãrã rezultatul obtinut duminicã, 2 noiembrie, la prezidentiale: “Foarte bine. Eu sunt bucuros de acest scor. Nu am datele oficiale, nu am vorbit cu nimeni de la nivel de judet, de la partid, m-am gândit cã oamenii sunt obositi, s-au culcat târziu. De ce am obtinut acest rezultat? Pentru mine, e simplu: de când sunt primar la PSD, oamenii s-au învãtat, stiu cum sã voteze si, de aceea, nu au posibilitatea sã greseascã. Eu am fãcut propagandã la fiecare om acasã, am mers si le-am bãtut în poartã si i-am rugat sã iasã la vot si sã voteze cu Victor Ponta. Nu stiu, eu fac asa, dar alti primari nu mai fac acest lucru cu aceeasi tragere de inimã, când e vorba de mandatele lor, la alegerile locale, asa e la prezidentiale. Deci, am mers din poartã în poartã si am vorbit cu oamenii, asa cum fac la fiecare campanie electoralã”. Vasile Tabãrã spune cã locuitorii Hoceniului au avut si motive pentru a-l vota pe Ponta. “Am avut în ultimul an rezultate marcante: am asfaltat câtiva kilometri de drumuri, am pietruit, am fãcut un pod, am modernizat douã grãdinite. Mai spun ceva: nu stiu ce rezultate au obtinut alte comune, însã vreau sã fie remarcat efortul meu politic si pe viitor sã fie luate în calcul solicitãrile mele care vizeazã comuna”, mai spune primarul de Hoceni, un mesaj pentru sefii PSD de la Vaslui, care sunt si în fruntea Consiliului Judetean, de genul: “V-am votat, acum dati si voi ceva bani, cã am drumuri si scoli de fãcut”.

Stefan cel Mare, comuna condusã de primarul Mihai Moraru, tine aproape: 75% Ponta, 11% Iohannis!

La anuntarea rezultatului alegerilor prezidentiale, toti ochii primarilor din PSD s-au îndreptat spre Stefan cel Mare. Înainte de alegeri, primarul Mihai Moraru era optimist si spunea cã va încerca sã obtinã un procent de 100% pentru premierul Victor Ponta. “Dl. Ponta a fãcut un alt tip de administratie, cum nu am vãzut la niciun premier. Nu au fost repartizate sumele de la Guvern pe criterii politice, ceea ce ne-a ajutat mult pe noi, primarii. Nu a contat cã un primar este de la un partid sau altul, atunci când Victor Ponta a decis ca primãriile sã apeleze la stingerea arieratelor între unitãtile administrativ teritoriale si societãti comerciale. A fost de un real ajutor pentru toti primarii din România”, spunea Mihai Moraru, cu douã sãptãmâni înainte de prezidentiale. Desi s-a mobilizat foarte bine si locuitorii au iesit la vot, primarul Moraru a contabilizat un scor electoral de aproape 75 de procente. “Explicatia este foarte simplã: suntem situati la drumul national si la toate sectiile de pe acest drum care face legãtura între Vaslui si Iasi au fost cetãteni care s-au oprit pentru a vota pe liste suplimentare, fiecare cu optiunea sa politicã. De aceea, nu am obtinut scorul electoral anticipat. Victor Ponta rãmâne candidatul favorit al locuitorilor din Stefan cel Mare si pentru turul II”, a explicat primarul comunei Stefan cel Mare. O analizã a rezultatului acestor alegeri prezidentiale scoate la ivealã si alte rezultate suprinzãtoare. PSD, care înseamnã la Vaslui un total de 64 din cei 86 de primari ai judetului, a reusit sã-i facã pe noii primari, mutati pe baza ordonantei privind migratia politicã, sã se mobilizeze si sã aducã voturi pentru Ponta, cu mult mai mult decât au fãcut-o primarii cu state vechi în partid. La Rafaila, fostul primar liberal s-a mobilizat si a reusit sã convingã 76% dintre locuitori sã voteze cu Ponta, în timp ce Iohannis a obtinut aici doar ceva mai mult de opt procente. Trecerea altor primari PNL la PSD s-a simtit si ea destul de mult. La Bãcesti, Ponta a fost preferat de 66% dintre alegãtori, la Munteni de Jos – 58,4%, iar la Banca de 60,26% dintre localnici. Vorbim de comune care apartineau ACL înainte de declansarea campaniei pentru alegerile prezidentiale si care, acum, dupã ce primarii au trecut la PSD, au înregistrat scoruri pro-PSD destul de favorabile.

Câti dintre primarii rãmasi la PNL si PDL au trãdat pentru Ponta?

În urmã cu putin timp, comuna Dodesti era în centrul unei telenovele politice. Seful PSD de la judet anunta cã primarul Victor Popa a trecut de la PNL la organizatia social-democratã, iar primarul replica, spunând cã nu a schimbat de fel partidul cu care a câstigat primãria. Adevãr sau nu, iatã cã în comuna Dodesti 66% dintre alegãtori au preferat partidul condus de Victor Ponta, în timp ce Iohannis, seful de partid al primarului, a obtinut un rusinos scor electoral, doar 16%. L-am întrebat pe primar de ce Iohannis nu a primit voturi în Dodesti, desi localitatea a fost “tapetatã” cu afise prin care locuitorii au fost invitati sã voteze cu presedintele PNL. “Faptul cã s-au obtinut rezultate slabe pentru PNL la noi în comunã nu e un fapt singular, cam peste tot a fost asa. Acum, se stie cã aceastã zonã e un bazin electoral al PSD, ei au venit cu o campanie mai pronuntatã si, cu toate încercãrile noastre de a convinge alegãtorii de contrariu si cu toate argumentele, nu am avut succes în acest sens. Pentru turul doi, trebuie sã venim cu argumente mai bune, sã ne implicãm mai mult,si poate vom întoarce acest scor electoral, de 16,54% obtinut de candidatul nostru într-o comunã cu conducere PNL”, sustine primarul Popa. Comuna Berezeni, o altã localitate în care primarul este de la PNL, Ponta a fost preferat de 64% dintre alegãtori, în timp ce la Grivita, comunã condusã de un primar PDL, candidatul Dreptei a obtinut doar 29% dintre voturi, la jumãtate fatã de voturile lui Ponta. Sã fi trãdat, pe ascuns, primarii rãmasi în Alianta Crestin-Liberalã? Nu se stie, cert este cã în toate comunele PNL sau PDL rezultatele sunt în favoarea lui Ponta, în timp ce Iohannis a obtinut rezultate derizorii.

Vasluienii nu au mai iesit la vot. Scandalul Chevron i-a scârbit pe alegãtori…

Cu 45,84% prezentã la vot, Vasluiul este pe ultimele locuri pe tarã, ca prezentã, de data aceasta alãturi de judetele din Ardeal, unde de obicei se înregistreazã o prezentã scãzutã. De ce nu au mai iesit vasluienii la vot, cum au fãcut-o în ultimii 20 de ani, când judetul era pe primele locuri ca prezentã la urne? O întrebare care si-au pus-o atât politicienii, cât si cei din fruntea judetului, la care se pot da si unele rãspunsuri. Scandalul Chevron, cu minciunile sefilor locali ai PSD, care au spus una fatã de alegãtori, înainte de campania de locale, dupã care s-au întors la 180 de grade si au dat tot sprijinul companiei americane, pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist, când au ajuns la Putere. Mai este un rãspuns care explicã faptul cã vasluienii nu se mai înghesuie la sectiile de votare. Sãraci si pusi în fata unei situatii economice fãrã iesire, zeci de mii de alegãtori au preferat sã stea acasã, refuzând sã punã stampila “Votat” pe unul sau altul dintre politicieni. Nu mai vor sã fie mintiti si prostiti cu gãleti, cizme de cauciuc, cârnati sau bere ieftinã. Îsi doresc locuri de muncã, orase mai curate si mai primitoare, o economie care sã îi facã sã priveascã cu încredere spre viitor. Judetul Vaslui este recunoscut drept cel mai sãrac din UE, iar perspectivele economice sunt aproape nule. Tocmai de aceea, alegãtorii vasluieni au dat o palmã politicienilor, la aceste alegeri prezidentiale.

Mesajul ACL Vaslui cãtre alegãtori: “Vom fi câstigãtori în turul II”

“ACL Vaslui multumeste tuturor celor care s-au prezentat la vot în turul I de scrutin. În turul II s-au calificat Klaus Iohannis – candidatul ACL si Victor Ponta – candidatul PSD. Vã asteptãm la vot si în turul II, în numãr si mai mare, sã facem schimbarea – România lucrului bine fãcut. Klaus Iohannis va cîstiga alegerile prezidentiale. Fiti alãturi de cîstigãtor, de un presedinte normal! Doamne ajutã!” – mesaj deputat Florin Ciurariu, presedinte PNL, copresedinte ACL Vaslui.

Deputatul Tudor Ciuhodaru: “Rezultatul de duminicã este maximul pentru Ponta”

“Cred cã cineva are niste morcovi uriasi înfipti undeva si o întreagã armatã de iepuri în spate! Speriat de diferenta de sub 10 procente dintre candidatii ajunsi în turul al doilea, PSD a amanat sine die si sedinta de marti a plenului Camerei Deputatilor. Trebuia sã votãm în plen ridicarea imunitãtii puscãriabililor Adam si Dinitã, dar, pentru a nu cauza pierderi suplimentare celor de ieri, cand Viktatorul Ponta a blocat votul în campusurile studentesti din marile orase si în sectiile de votare din diaspora, majoritatea parlamentarã PSD a decis blocarea votului în Parlament. E mai sigur pentru PSD, ca sã nu se mai audã nimic despre legea amnistiei si gratierii coruptilor si sã nu vadã cum parlamentarii PSD fug pe sist din salã pentru a proteja coruptii. Dupã cât e de speriat de diferenta de sub 10 procente dintre candidatii ajunsi în turul al doilea, eu cred cã avem sanse sã nu-l mai vedem pe Ponta. Strângem pumnii… Cei care nu au reusit sã voteze pânã la ora 21.00 si nu numai, sunt asteptati în Piata Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucuresti, cod postal 011791, pentru a-si exprima liber pãrerea despre capacitãtile organizatorice ale lui Victor Ponta si sã-i multumeascã pentru orele petrecute la cozi! Puteti dona si morcovi pentru Ponta. Sa vadã si el ce se întâmplã. Dacã nu ajungeti în Bucuresti, sunt suficiente sedii si cabinete parlamentare PSD în întreaga tarã. Dupã umilintele la care a supus românii, dupã încercarea de a ne bloca votul, candidatul Ponta blocheazã si votul Parlamentului pentru ridicarea imunitãtii pentru deputatii PSD penali. Rezultatul de duminicã este maximul ce îl poate obtine, mai mult de atât nu va cãpãta niciodatã. Pe 16 noiembrie, cei care au fost blocati ieri sã voteze, îsi vor lua revansa. Ca sã te citez tovarãse, îti vom spune cu totii: “Hai, pa!” – dr.Tudor Ciuhodaru, deputat PPDD de Bârlad.

Turism electoral pe Valea Prutului: puhoi de alegãtori pe liste suplimentare la Cârja!

Peste 100 de persoane au fost trecute pe liste suplimentare la o sectie de votare din satul Cârja, la granita cu Republica Moldova. Un sat cu aproape 1.000 de oameni a fost luat cu asalt de zeci de alegãtori apãruti de nu se stie unde, care au vrut sã voteze într-un sat pierdut de lume, la câtiva kilometri de drumul care strãbate Valea Prutului. Este inexplicabil de unde au apãrut atâtia oameni tocmai în Cârja, probabil sunt cetãteni români, care locuiesc în satele de peste Prut si au trecut râul cu bãrci pneumatice, pentru a vota… Si la o sectie din Tanacu, 446, s-au înregistrat foarte multi alegãtori pe liste suplimentare, 100, desi localitatea este situatã la 5-6 km de drumul national Vaslui-Iasi. La sectia 233 Deleni, s-au înregistrat 90 de votanti pe liste suplimentare, în timp ce foarte multe sectii de votare au avut 30, 40 sau chiar 50 de persoane pe astfelde liste. Cumulat, pe tot judetul au votat pe liste suplimentare în jur de 15.000 de persoane, un numãr inexplicabil de mare, pentru cã Vasluiul nu este judet turistic si nu prezintã cine stie ce atractii religioase, dacã e sã ne referim la mãnãstiri istorice. (Daniel Tãnãsuc)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.