Cel mai modern drum comunal din judetul Vaslui, receptionat ieri la Hoceni

RECEPTIE… Mare bucurie a trãit primarul comunei Hoceni, Vasile Tabãrã, ieri, la semnarea documentelor de receptie a drumului comunal Hoceni-Barbosi, o lucrare realizatã impecabil de firma Viacons Rutier Husi. La fel de mare a fost si bucuria managerului general al Viacons Rutier, Ioan Ciomaga, pentru cã a reusit sã finalizeze acest drum extrem de important pentru judetul Vaslui, tocmai în comuna natalã. De ce spunem cã este important? Pentru cã leagã cinci sate ale comunei Hoceni între ele, dar si pentru cã face legãtura cu comunele Vutcani si Rosiesti, cu iesire la drumul european. Dupã sase ani de investitii – câtiva ani nu au fost bani pe programele de investitii nationale, asa cã s-au întârziat lucrãrile la acest drum – iatã cã drumul comunal este finalizat, iar tot ceea ce au de fãcut locuitorii Hoceniului, de acum încolo, este sã pãstreze în stare bunã drumul respectiv.

Lucrarea s-a finalizat pe Programul National de Dezvoltare Localã, cei 10 km de drum comunal însemnând investitii de 9,4 milioane lei, fãrã TVA. “Domnule, pentru tãranul nostru asfaltul este foarte important, toti îsi doresc sã aibã asfalt la poartã. Mã bucur sã inaugurez acest drum, a fost visul meu de când am intrat la primãrie, sã ofer un drum realizat foarte frumos si modern oamenilor din cele cinci sate strãbãtute de aceastã panglicã de asfalt”, spunea primarul Vasile Tabãrã, înainte de inaugurare, extrem de multumit. Însotit de primar, de experti în constructii, de proiectanti si de inginerii din firma sa, managerul Viacons Rutier, Ioan Ciomaga a inspectat drumul, pe cei 10 km de asfalt. O lucrare despre care a avut numai cuvinte de laudã, pentru toti cei care s-au implicat în proiect. “Este o investitie complexã, începutã cu multi ani în urmã si finalizatã la 2 august 2018, acest drum comunal 166, din comuna natalã. O lucrare foarte bine realizatã din punct de vedere tehnic, mã bucur cã Viacons a putut aduce o multumire pe chipul oamenilor din aceastã comunã cu oameni gospodari, legând comuna de drumul european, prin comunele învecinate. As vrea sã mai fac o precizare foarte importantã: Ministerul Dezvoltãrii Regionale a alocat judetului Vaslui peste 100 de milioane de euro la investitii în infrastructurã, iar peste doi ani judetul va avea 450 de kilometri de drum asfaltat în plus fatã de ceea ce avem acum, ceea ce cred cã trebuie sã fie o mare bucurie pentru toti locuitorii judetului Vaslui”, a explicat Ioan Ciomaga, managerul general al Viacons Rutier Husi.

Primarul Tabãrã a promis cã drumul va fi pãstrat în conditii foarte bune

Managerul general al Viacons Rutier a tinut sã multumeascã pentru colaborare primãriei Hoceni, Consiliului Judetean, Ministerului Dezvoltãrii Regionale, institutii care au ajutat la dezvoltarea si realizarea proiectului. “Ce sã spun? Suntem multumiti de ceea ce s-a realizat, pentru cã legãm între ele localitãtile comunei Hoceni. Au fost investitii masive în acest drum, cu 20 km de santuri betonate, poduri, podete, drumuri laterale, parcãri. Sunt bucuros pentru cã receptionãm acest drum, astãzi, iar oamenii de la Hoceni vor pãstra cu mare atentie ceea ce au primit azi de la constructor, un drum perfect”, a spus primarul Tabãrã. DC 166 este o investitie care s-a derulat de-a lungul a mai multi ani, din cauza schimbãrii legislatiei si a lipsei fondurilor guvernamentale, însã într-un final se poate spune cã a iesit o lucrare foarte bunã. Initial, drumul a fost fãcut pe fonduri SAPARD, cu solutia de macadam penetrat, dupã care s-a fãcut proiectare pentru asfalt, fãcând legãtura cu comuna Vutcani, la capãtul satului Barbosi.