Cei mai buni elevi ai judetului Vaslui, premiati cu 1.000 lei, respectiv 3.000 lei (FOTO)

MERITE RÃSPLÃTITE… Cei mai buni elevi ai judetului Vaslui, care au obtinut medii de 10 la Evaluarea Nationalã sau la Bacalaureat, au fost premiati în cadrul unei festivitãti desfãsurate în Amfiteatrul Liceului „Mihail Kogãlniceanu”. Acestia au fost felicitati de inspectorul general ISJ si prefectul judetului Vaslui, iar apoi au fost rãsplãtiti cu câte 1.000 lei, respectiv 3.000 lei, în functie de ciclul de învãtãmânt absolvit.

Primii sapte elevi premiati care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationalã au fost Daria Istrãtucã de la Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene”, Vaslui, Alicia-Bianca Sandu de la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui, Eva Chiritã de la Liceul Teoretic „Mihail Koglniceanu” Vaslui, Bianca Herghelegiu de la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, Andrada Bercea de la Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu” Bârlad, Miruna Drãgunoi de la Scoala Gimnazialã Nr. 1 Hoceni si Aida Afrãsînei de la Scoala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui. Acestia au fost recompensati pentru efortul intelectual deosebit cu suma de 1.000 de lei fiecare. Alti patru elevi exceptionali au fost rãsplãtiti pentru meritele deosebite si obtinerea mediilor de 10 la examenul de Bacalaureat si anume Miruna Surdu de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, Maia Teodora Perju de la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, Amalia-Alexandra Geman de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui si Tudor Alexandru-Brânzã de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. „Ne face o deosebitã plãcere sã ne aflãm astãzi printre elevii cei mai buni, printre acesti elevi care ne fac cinste, care au înteles cã educatia este cel mai important lucru din viatã si cã doar prin educatie îsi pot atinge obiectivele si telurile pe care si le-au propus. Vreau sã vã multumesc tuturor pentru cã ne-ati reprezentat judetul. Vreau sã multumesc pãrintilor cãrora dumneavoastrã, dragi copii, le-ati dat atâta satisfactie. Empatizez cu dumneavoastrã emotiile pe care le trãiti alãturi de copiii dumneavoastrã când au astfel de reusite, si le doresc lor sã aibã cât mai multe în viatã, le doresc sã meargã pe aceastã cale pânã vor atinge absolutul. Multumesc si colegilor, cadrelor didactice care au v-au ajutat în acest demers”, a spus în deschiderea festivitãtii de premiere Loredana Roman, inspector general scolar, din cadrul ISJ Vaslui.

Prefectul judetului Vaslui: „mã simt onorat sã mã aflu printre cei mai buni elevi”

Înainte de înmânarea premiilor, Mircea Gologan, prefectul judetului Vaslui, a spus cã se simte onorat sã fie în mijlocul celor mai buni elevi ai judetului. „Nu pot sã spun decât cã mã simt onorat sã mã aflu printre cei mai buni elevi. Trebuie sã fiti felicitati din douã motive. Ati trecut printr-un moment complicat: pandemie, scoalã fãcutã în sistem hibrid, o lipsã de experientã a noastrã, a tuturor despre cum am putea face aceastã formã de învãtãmânt. Faptul cã voi v-ati pãstrat dorinta de a învãta si, iatã, ati putut ajunge sã luati si nota maximã, este îmbucurãtor. Eu vreau sã vã multumesc în numele autoritãtilor pentru cã s-a demonstrat cã în judetul Vaslui avem copii foarte buni, copii care ating nivelul maximum. Ceea ce este deosebit si ceea ce ne dã nouã sperante cã generatia de mâine va reusi sã ne facã tuturor viata mai bunã. De asemenea, vreau sã multumesc pãrintilor pentru cã ei au fost suportul pentru copii, pentru cã în perioada de pandemie ati reusit sã fiti aproape de ei, sã-i sprijiniti si iatã cã ei vã rãsplãtesc cu rezultate. Nu cred cã este bucurie mai mare pentru pãrinte decât sã-si vadã copilul cu media 10, primul pe listã si sã fie felicitat de toatã lumea. În rest, vã urez succes astfel încât sã reusiti în continuare sã pãstrati acest nivel, pentru cã vreti-nu vreti, ati ridicat stacheta sus si aveti o obligatie de a o pãstra la fel de sus si de a demonstra în continuare cã puteti obtine note foarte bune. Si, dacã veti putea, în viitor, sã vã gânditi sã vã întoarceti în judetul Vaslui si poate sã aveti grijã de noi ca pãrinti, sau sã ne ajutati ca lucrurile sã fie mai bune. Vã multumesc tuturor si vã felicit”, a declarat Mircea Gologan, prefectul judetului Vaslui.