Cea mai mare tabără de refugiaţi din Grecia, distrusă complet de un incendiu izbucnit după o presupusă revoltă a unor migranţi

Tabăra de migranţi Moira din insula Lesbos, una dintre cele mai aglomerate tabere de refugiaţi din Grecia, a fost arsă aproape complet după ce a fost cuprinsă de mai multe incendii, cauzele fiind încă neelucidate. Nu există confirmări că ar exista victime.

Migranţii sunt evacuaţi şi pompierii intervin cu 10 autospeciale. Potrivit unui martor ocular, focul a cuprins complexul principal, dar şi corturile din apropierea unei păduri de măslini.   Un rezident a declarat că aproape toată tabăra este în flăcări.   „Acum că s-a luminat văd că o parte din corturi au rămas neatinse, sunt în regulă, dar restul taberei, aşa cum pot să văd de unde mă aflu, a ars cu totul”, a spus Thanasis Voulgarakis. Guvernatorul adjunct al insulei Lesbos Aris Hatzikomninos a declarat pentru un post de radio local că tabăra a fost „distrusă în întregime”. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat o întrunire de urgenţă cu privire la incendiu.

Citeste mai mult: adev.ro/qgdn5f