Canalizare cu dedicatie pentru Solomon?

INCREDIBIL Tupeistul deputat Adrian Solomon, dupã ce cã stã la blocurile ANL – motivând cã el munceste la stat si acesta este obligat sã-i dea casã – acum si-a cumpãrat, se pare, teren pentru casã, în zona Mihai Eminescu, zisã „Beverly Hills”, iar consilierii PSD au aprobat în sedinta de vineri, 21 iunie, fãrã sã crâcneascã racordarea la reteaua de canalizare, construitã de locuitorii din zonã, a strãzii unde se presupune cã se va ridica casa deputatului! Ca un mare om politic ce este, deputatul Solomon îsi vede de realizãrile sale personale mai mult decât ale cetãtenilor, iar consilierii care au avut curajul sã întrebe ceva despre acest proiect, votând împotrivã, au fost sunati de Adrian Solomon!

La sedinta Consiliului Local Municipal Bârlad de vineri, 21 iunie, un proiect de hotãrâre a stârnit câteva discutii, fiind repede musamalizat si trecut prin masina de vot a PSD-ului si a PNL-ului, deoarece, asa cum am aflat, se pare cã îl privea direct si personal pe deputatul Adrian Solomon, marele PSD-ist de Bârlad, presedinte al organizatiei locale si presedinte executiv al PSD Vaslui. Exact ca si „nasul ” sãu în politicã, Dumitru Buzatu, deputatul bârlãdean tinde sã ajungã în cel mai scurt timp un real baron al Bârladului, care îsi permite sã manevreze în interes personal întreg CLM, ca strada unde el si-ar fi cumpãrat cumpãrat loc de casã (în cartierul Mihai Eminescu) sã fie racordatã la reteaua de canalizare fãcutã de cetãtenii care locuiesc acolo. Pe ordinea de zi a fost trecut la numãrul 9, aprobarea planului de investitii pe 2013 din fondul de dezvoltare de 7% si fondul constituit prin returnarea redeventei de 1,5% pentru SC Aquavas SA – Sucursala Bârlad, iar în plan figureazã si „Racord canalizare str. Mihai Eminescu”, în valoare de 38 000 lei. La numãrul 15 era si aprobarea Proiectului Tehnic „Racord canalizare menajerã strada Eminescu – zona Cimitirul Evreiesc” motivatia initiatorului Constantin Constantinescu fiind cã pentru numeroase familii nu existã canalizare menajerã, existând si un focar de infectie astfel cã se impune realizarea „cât mai urgentã” a unui racord la reteaua de canalizare existentã. Mentionãm cã reteaua de canalizare existentã este construitã de cetãtenii care locuiesc pe strada Mihai Eminescu, fiind fãcutã cu banii lor. Aceastã stradã este prinsã pentru canalizare si în proiectul mare, de executare a canalizãrilor prin POS Mediu, proiect abia aprobat – de 30 de milioane de euro pe Bârlad. La punctul acesta, numãrul 15, consilierii PP-DD, prin vocea lui Mihai Petrov, precum si consilierul PDL Daniel Buzamãt, au cerut lãmuriri inginerului Mihai Vicol, seful biroului care se ocupã cu investitiile în cadrul Primãriei Bârlad. „De ce atâte cartiere si strãzi din Bârlad, care nu au canalizare de ani si ani de zile nu sunt prioritate pentru Aquavas sau Primãrie? De ce tocmai acea bucatã de stradã din cartierul acesta nou? Stã cineva important acolo? Sau va sta? Cum explicati asta bârlãdenilor care asteaptã de ani de zile canalizare pe strada lor, în Podeni, Munteni si în alte pãrti? Si de unde pânã unde focar de infectie acolo, unde sunt 5-6 case?”, au spus consilierii locali ai opozitiei mentionati. Si, am mai adãuga noi, de ce numai aceastã racordare la reteaua de canalizare are si proiect tehnic, asa rapid? Din zece puncte din planul anual de investitii ale Aquavas prezentate CLM Bârlad, cel putin jumãtate necesitã proiect tehnic si totusi numai aceastã racordare este prioritarã! Si culmea, cã au deranjat foarte tare întrebãrile puse!…

Rãspuns în doi peri

Mihai Vicol a spus cã racordul respectiv este prevãzut în planul de investitii al Aquavas si cã ei vor plãti lucrarea nu Primãria, iar planul de investitii – punctul 9 pe ordinea de zi, vã amintiti? – tocmai fusese aprobat în unanimitate de voturi! „Dumneavoastrã ati aprobat planul, iar acum urmeazã proiectul tehnic sã îl aprobati”, a spus rapid Vicol, iar imediat s-a trecut la vot! Proiectul a trecut cu voturile USL (PSD si PNL – 15) iar opozitia (PP-DD si PDL) au votat împotrivã. Gurile rele spun cã pe acolo pe undeva, printre casele din zona respectivã existã un teren achizitionat de deputatul Adrian Solomon (evident cã nu pe numele lui) si de aceea este urgentã nevoie de canalizare, pentru cã nici pomenealã de focar de infectie, asa cum se prevede în expunerea de motive!

Solomon a bãgat spaima în PSD-isti!

Am încercat sã discutãm cu primarul Constantin Constantinescu, dar acesta nu a putut fi contactat, în schimb în seara de dupã sedinta de CLM, Adrian Solomon l-a sunat pe consilierul Daniel Buzamãt ca sã-l ia la rost de ce s-a interesat de acea racordare si cine l-a pus sã ridice problema în sedintã. „M-a sunat Adrian Solomon ca sã mã întrebe cine m-a pus sã mã interesez de racordare, dacã m-a pus primarul sã întreb si cã de ce mã intereseazã pe mine aceastã racordare. Omul acesta nu are limite, crede cã ne poate intimida, nu stiu ce-i cu el, îi recomand sã se calmeze. Reprezentãm cetãtenii care ne-au ales si avem tot dreptul legal sã punem întrebãri celor care lucreazã cu banii publici din Primãrie si din institutiile unde CLM este actionar”, a spus Daniel Buzamãt.